Piščančja rižota z gobami in kostanjem
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Piščančja rižota z gobami in kostanjem

SESTAVINE (za 1 osebo):

* 75 g rjavega riža

* 1 manjši piščančji file

* malo rdeče čebulice

* vejica drobnjaka

* gobe (približno en jurček in pest lisičk – če nimaš svežih lahko uporabiš zamrznjene)

* sol, poper

* olivno olje, maslo

* pest olupljenih kuhanih kostanjev (cca. 10)

* 1 dcl belega vina

* 1 dcl piščančje osnove

* žličko masla

* svež peteršilj

* žličko naribanega parmezana ter nekaj rezin za piko na i



POSTOPEK: Na mešanici olja in masla prepražiš drobno sesekljano čebulico, dodaš na košče narezan piščančji file in soliš. Ko se meso nekoliko zapeče dodaš riž in premešaš. Pustiš, da zastekleni, nato ga zaliješ s piščančjo osnovo in belim vinom. Medtem olupiš vnaprej kuhan kostanj. Ko je riž skorajda kuhan, v posebni ponvi na visoki vročini prepražiš gobe, pražene soliš, popraš ter dodaš malo nasekljanega drobnjaka. Gobe primešaš rižoti, prav tako tudi kostanj. Dodaš še nekaj naseljanega svežega peteršilja, žličko masla ter nariban parmezan. Rižoto okrasiš s tankimi rezinami parmezana. Jesensko rižoto bom, dokler je sezona kostanja, zagotovo ponovila. Čeprav v svojih receptih uporabljam različne vrste riža, pa v tej jedi prisegam na rjavega. Zdi se mi, da se k takšni, ‘zemeljski’ jedi najbolj poda.



RECEPT PRIPRAVILA: Katja - Cook, eat and smile


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.