Peklenska rumeno-oranžno-rdeča  zelenjava
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Peklenska rumeno-oranžno-rdeča zelenjava

SESTAVINE:

* 1 buča hokaido cca 1,5 kg

* 3 zelene bučke cca 0,5 kg

* 1-2 rumeni papriki

* 1-2 rdeči papriki

* 3-4 korenčki 1-2 čebuli 1 glavica česn


Začimbe:

* česen v prahu

* poper črni in beli

* čili v kosmičih/lističih in v prahu

* kajenski poper

* kurkuma

* tabasko

* 1-2 žlici temne sojine omake

* 1 dcl olivnega olja

* 2 žlici bučnega olja



OPIS POSTOPKA: Buče narežemo na večje kocke cca 2x2cm, korenje na koleščke, čebulo na kolobarje, česen pa pustimo cele stroke. Vse skupaj damo v večjo posodo in pripravimo preliv. V manjšo skodelico vlijemo 0,5-1 dcl olivnega olja, žlico ali dve bučnega olja, ter žlico ali dve temne sojine omake, odvisno kako slano želimo. Nato v olje in omako natresemo vse začimbe v prahu (koliko je odvisno kako ostro hočemo) in prelijemo po zelenjavi. Zelenjavo dobro premešamo, da se vsa naolji, nato jo pretresemo v pekač in damo v pečico na cca 180 stopinj za dobre pol ure. Pečico ugasnemo in pustimo zelenjavo, da se dokončno zmehča. Postrežemo kot samostojno jed z naribanim parmezanom ali nadrobljeno gorgonzolo, lahko pa je priloga testeninam, rižu ali pa kot žar priloga.

ČAS PRIPRAVE: 60 min

RECEPT PRIPRAVILA: M.G.


,* 1 buča hokaido cca 1,5 kg ,* 3 zelene bučke cca 0,5 kg ,* 1-2 rumeni papriki ,* 1-2 rdeči papriki ,* 3-4 korenčki 1-2 čebuli 1 glavica česn , Buče narežemo na večje kocke cca 2x2cm, korenje na koleščke, čebulo na kolobarje, česen pa pustimo cele stroke. Vse skupaj damo v večjo posodo in pripravimo preliv. V manjšo skodelico vlijemo 0,5-1 dcl olivnega olja, žlico ali dve bučnega olja, ter žlico ali dve temne sojine omake, odvisno kako slano želimo. Nato v olje in omako natresemo vse začimbe v prahu (koliko je odvisno kako ostro hočemo) in prelijemo po zelenjavi. Zelenjavo dobro premešamo, da se vsa naolji, nato jo pretresemo v pekač in damo v pečico na cca 180 stopinj za dobre pol ure. Pečico ugasnemo in pustimo zelenjavo, da se dokončno zmehča. Postrežemo kot samostojno jed z naribanim parmezanom ali nadrobljeno gorgonzolo, lahko pa je priloga testeninam, rižu ali pa kot žar priloga.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.