Pečena muškatna buča
SESTAVINE:
* 30 g masla (kokosovo olje)
* različna sveža zelišča
* česen v prahu
* muškatna buča
* himalajska sol
OPIS POSTOPKA: Najprej naredimo zeliščno maslo - maslo zmehčamo in vanj vmešamo sol. Česen v prahu in sesekljana zelišča (to zmes zavijemo v alu folijo kot tanko 'klobaso' in damo v hladilnik, da se strdi). Muškatno bučo narežemo na kose, če je buča mlada, je ne rabimo lupiti. Kose prestavimo na pekač s peki papirjem, malo posolimo in na kose bučke dodamo majhne koščke zeliščnega masla, pečemo v pečici na 200 stopinjah, dokler se ne zmehča in malo zapeče (cca. 20 - 30 minut, odvisno od debeline kosov buče).
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Železnik
Komentarji (0)