Palačinke po Balijsko
SESTAVINE:
Testo:
* 3 jajca
* 250 g bele moke
* 1 dl mineralne vode
* 4 dl kokosovega mleka
* 3 žlice kokosovega olja
* ščep vanilije v prahu
* ščep soli
* kokosovo olje za pečenje
Nadev:
* 250 g nastrganega kokosa
* 150 g kokosovega sladkorja
* 100 ml vode
* 2 žlici cimeta
* ščepec soli
* pandan listi (neobvezno)
* Dodatek: limeta, sladoled, sveže sadje
OPIS POSTOPKA: Jajca razžvrkljamo. V posodo presejemo moko, dodamo razžvrkljana jajca in ščep soli. Med mešanjem postopoma prilijemo kokosovo mleko in mineralno vodo, nazadnje pa še olje ter vanilijo v prahu. Pazimo, da je testo gladko, brez grudic, pri sobni temperaturi naj počiva vsaj 30 minut. V ponvi na kokosovem olju spečemo tanke palačinke. Za nadev v kozici zmešamo kokosovo moko, kokosov sladkor, ščepec soli in cimet, zalijemo z vodo in pristavimo na štedilnik. Dodamo pandan liste (če jih imamo). Občasno mešamo in kuhamo na zmernem ognju približno 5 minut oz. dokler voda ne izpari in je zmes še vedno nekoliko vlažna. Odstavimo z ognja in odstranimo pandan liste. Nadevamo palačinke, jih zvijemo in postrežemo prelite z limetinim sokom, kepico sladoleda in svežim sadjem.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Petra Kavšek
Komentarji (0)