Palačinke po Balijsko
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Palačinke po Balijsko

SESTAVINE:

Testo:

* 3 jajca

* 250 g bele moke

* 1 dl mineralne vode

* 4 dl kokosovega mleka

* 3 žlice kokosovega olja

* ščep vanilije v prahu

* ščep soli


* kokosovo olje za pečenje

Nadev:

* 250 g nastrganega kokosa

* 150 g kokosovega sladkorja

* 100 ml vode

* 2 žlici cimeta

* ščepec soli

* pandan listi (neobvezno)

* Dodatek: limeta, sladoled, sveže sadje



OPIS POSTOPKA: Jajca razžvrkljamo. V posodo presejemo moko, dodamo razžvrkljana jajca in ščep soli. Med mešanjem postopoma prilijemo kokosovo mleko in mineralno vodo, nazadnje pa še olje ter vanilijo v prahu. Pazimo, da je testo gladko, brez grudic, pri sobni temperaturi naj počiva vsaj 30 minut. V ponvi na kokosovem olju spečemo tanke palačinke. Za nadev v kozici zmešamo kokosovo moko, kokosov sladkor, ščepec soli in cimet, zalijemo z vodo in pristavimo na štedilnik. Dodamo pandan liste (če jih imamo). Občasno mešamo in kuhamo na zmernem ognju približno 5 minut oz. dokler voda ne izpari in je zmes še vedno nekoliko vlažna. Odstavimo z ognja in odstranimo pandan liste. Nadevamo palačinke, jih zvijemo in postrežemo prelite z limetinim sokom, kepico sladoleda in svežim sadjem.



ČAS PRIPRAVE: 40 min

RECEPT PRIPRAVILA: Petra Kavšek


, Jajca razžvrkljamo. V posodo presejemo moko, dodamo razžvrkljana jajca in ščep soli. Med mešanjem postopoma prilijemo kokosovo mleko in mineralno vodo, nazadnje pa še olje ter vanilijo v prahu. Pazimo, da je testo gladko, brez grudic, pri sobni temperaturi naj počiva vsaj 30 minut. V ponvi na kokosovem olju spečemo tanke palačinke. Za nadev v kozici zmešamo kokosovo moko, kokosov sladkor, ščepec soli in cimet, zalijemo z vodo in pristavimo na štedilnik. Dodamo pandan liste (če jih imamo). Občasno mešamo in kuhamo na zmernem ognju približno 5 minut oz. dokler voda ne izpari in je zmes še vedno nekoliko vlažna. Odstavimo z ognja in odstranimo pandan liste. Nadevamo palačinke, jih zvijemo in postrežemo prelite z limetinim sokom, kepico sladoleda in svežim sadjem.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.