Pad Thai
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pad Thai

Pad Thai je ena izmed mojih najljubših jedi in težko se držim načel zdrave prehrane, če ga ne morem vključiti na svoj jedilnik, zato sem sestavila recept, ki zapolni moj želodček in zadovolji mojo željo po tajski hrani, brez da bi se s tem »pregrešila«. Seveda je treba »grešiti« a zakaj bi, če lahko poješ nekaj zdravega in okusnega obenem. Torej, recept je izredno enostaven, vse skupaj se izredno hitro skuha, a najlažje, je da si vse sestavine pripravimo že v naprej, saj to vzame največ časa.



SESTAVINE za dve osebi potrebuješ:

OMAKA

* 0,5 dcl svetle sojine omake (edina sestavina, ki ni »čista«)

* Čajna žlička nasekljanega čilija

* Čajna žlička nastrganega svežega ingverja

* Zvrhana čajna žlička nasekljanega česna



ZELENJAVA

* 130g bučk narezanih na palčke

* 40g korenja narezanega na palčke

* 45g pora

* 130g brokolija



IN ŠE

* 60g nesoljenih arašidov

* 2 jajci

* 150g riževih rezancev (tradicionalno se uporabljajo ploščati, široki prb. 0,5 cm)

* Kokosovo olje



OPIS POSTOPKA: Najprej zmešamo med seboj vse sestavine za omako in jo postavimo na stran v pokriti posodici, da se vse dobro marinira do takrat, ko jo bomo uporabili. Narežemo vso zelenjavo in nasekljamo polovico arašidov. Segrejemo ponev (najbolje wok) z kokosovim oljem in istočasno zavremo rahlo osoljeno vodo za naše riževe rezance. Od tu naprej, pa bo vse potekalo dokaj hitro. Ko se olje segreje, pazi, resnično mora biti vroče najprej popečemo naša jajčka, a jih ne zmešamo preveč, saj želimo, da ostane v dokaj velikih kosih. Ko je pečena, jo damo na stran, saj jo bomo kasneje dodali zelenjavi. V ponev damo ponovno malo kokosovega olja in počakamo, da je ponovno vroče. Najprej dodamo por in ga samo malo premešamo, nato pa takoj dodamo še vso ostalo zelenjavo in polovico arašidov, vse skupaj malo popečemo, a pazimo, da ostane hrustljava. Dodamo omako, ki smo jo prej pripravili in spet na hitro pomešamo. Dodamo še jajčke in pomešamo. Ta čas je voda že zavrela in jo odstavimo! Vanjo potopimo riževe rezance le za minutko ali dve, samo toliko da se zmehčajo, nato pa jih preložimo k ostalim sestavinam v ponev in dobro premešamo. Ta korak je izredno pomemben, saj bodo le tako lahko rezanci polnega okusa, saj bodo posrkali omako in ne le vode, ki je brez okusa. Če na tej točki vaša jed postane presuha ji dodajte še nekaj vode ali sojine omake po okusu. Vse skupaj traja nekje 5 do 10 minut in pazite, da ne »prekuhate« zelenjave in testenin Pa dober tek

RECEPT SESTAVILA: Ksenija Zupanc 


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.