Ohrovt z oreščki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ohrovt z oreščki

SESTAVINE (za 2 osebi):

* 1/4 ohrovta

* 2 korenčka

* 1/2 pora

* 1/2 rdeče paprike

* 5 češnjevih paradižnikov

* 1 žlica kokosovega olja

* himalajska sol, poper

* kurkuma, ingver, curry

* 2 kuhana jajca

* 10 mandljev, 10 indijskih oreščkov



POSTOPEK PRIPRAVE: Por narežemo na tanke kolobare, ohrovt na tanke trakove, papriko na kocke, korenček na kolobarje in češnjev paradižnik na polovičke. Na kokosovem olju prepražimo najprej por, nato dodamo še ostalo zelenjavo, razen paradižnika. Na močnem ognju dobro premešamo, da zelenjava malo upade, potem pa dušimo 10 do 15 minut. Solimo, popramo, dodamo začimbe ter paradižnik. Premešamo in še 2 minuti pečemo. V sesekljanik damo indijske oreščke in mandlje. Ko so sesekljani, jih v ponovi brez maščobe popražimo do zlato rjave barve in solimo. Na krožnik serviramo pečeno zelenjavo in potresemo z oreščki. Zraven postrežemo še kuhano jajce.

RECEPT PRIPRAVILA: Neja Hafner


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.