Neoluščeno proso in njegova uporaba

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Slovensko neoluščeno proso iz mlina iz ekološke pridelave vsebuje približno 11 % beljakovin in je bogato z vitaminom B, kalcijem, železom, kalijem, fosforjem, magnezijem in cinkom. 

Slovensko neoluščeno proso iz mlina iz ekološke pridelave vsebuje približno 11 % beljakovin in je bogato z vitaminom B, kalcijem, železom, kalijem, fosforjem, magnezijem in cinkom. Proso je ena redkih rastlin, ki vsebuje silicijevo kislino v topni obliki, katero organizem lahko izkoristi. Ta koristi zobni sklenini, trdnosti nohtov in čvrstorsti las. Je edino žito, ki v želodcu povzroča alkalno reakcijo in je zaradi tega primerno živilo tudi za občutljive želodce. Proso je naraven antibiotik. Vsaj en tedenski obrok, v katerem bo tudi proso, preprečuje razvoj gnilobnih bakterij, čisti črevesje in razstruplja telo. 

Uporaba neoluščenega prosa iz ekološke pridelave

1. 2 žlici opranega prosa zvečer preliješ z vodo, da je pokrito. Zjutraj ga dodaš v zajtrk ali ga poješ samega. 
2. Neoluščeno proso zmelješ v kavnem mlinčku in ga dodaš žličko ali dve v hrano - v jogurt, sadno solato, smoothi, omako ...
3. Neoluščeno proso dodaš v jutranji smoothie in ga zmelješ s pomočjo smoothie makerja, blenderja ali paličnega mešalnika. 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek