Naravne tinkture

Naravne tinkture

NARAVNE TINKTURE

 

  • Naravna tinktura melise

Tinktura melise rešuje naslednje tegobe ali težave: herpes, pomirjanje pri živčnih obolenjih, živčno pogojene želodčne in črevesne težave, migrena, zgaga.
Uživanje melisine tinkture prispeva k pomirjanju in lajšanju blagih znakov duševne preobremenjenosti ter k izboljšanju splošnega psihičnega stanja organizma. Prav zaradi tega se jo priporoča pri umirjanju različnih nervoz želodčno prebavnega trakta, pri srčnih tesnobah, glavobolu zaradi nervoze, pri migrenah in občutku vrtoglavice med nosečnostjo. Blaži tudi težave pri zgagi. Zunanje jo uporabljamo kot nepogrešljivo naravno sredstvo zoper herpes. 
Tinktura melise rešuje naslednje tegobe ali težave:
* herpes (Herpes simplex),
* pomirjanje pri živčnih obolenjih,
* živčno pogojene želodčne in črevesne težave,
* migrena,
* zgaga.

Uporaba melisine tinkture:
Trikrat na dan nakapamo 20 do 30 kapljic v pol kozarca (1 dcl) vode ali na žličko sladkorja. Pri herpesu tinkturo večkrat na dan nanesemo na prizadeto mesto z vato.

 

  • Naravna tinktura koprive

Tinktura koprive rešuje naslednje tegobe ali težave: povečana prostata, vnetje ledvic, povišan krvni sladkor in revmatična obolenja.
Kopriva je ena najkoristnejših zdravilnih rastlin. Prav vsi deli te rastline namreč učinkujejo zdravilno. Koprivina tinktura je zelo dober pripravek za čiščenje in izboljšanje krvi, nepogrešljiva pa je kot pripomoček za znižanje krvnega sladkorja in pri revmatičnih obolenjih. Ugodno deluje tudi pri povečani prostati. Diuretični učinki koprive so dobro znani, zato se koprivina tinktura uporablja tudi pri vnetjih urinarnega trakta.
Tinktura koprive rešuje naslednje tegobe ali težave:
* povečana prostata
* vnetje ledvic
* povišan krvni sladkor
* revmatična obolenja

Uporaba koprivine tinkture
Trikrat na dan nakapamo 20 do 30 kapljic v pol kozarca (1 dcl) vode ali na žličko sladkorja. Tritedenska kura s koprivino tinkturo se priporoča za čiščenje krvi.

  • Naravna tinktura čemaža

Tinktura čemaža rešuje naslednje tegobe ali težave: povišan holesterol, povišan krvni tlak, prebavne motnje, poapnenje žil in lena prebava.
V čemaževi tinkturi so ujete vse tiste zdravilne lastnosti, ki se nahajajo v svežih listih čemaža, ko so ti na vrhuncu svojih moči. Čemaževa tinktura spodbuja delovanje žlez, ščiti pred poapnenjem žil, uravnava krvni tlak ter čisti celotno prebavno pot in spodbuja leno prebavo. Poleg tega znižuje holesterol v krvi, je diuretik (odvaja seč iz telesa) in antipiretik (niža vročino). Uživanje čemaževe tinkture bo blagodejno vplivalo na celoten organizem, še posebej pa se priporoča v obliki tritedenske kure za (pomladansko) čiščenje organizma.

Tinktura čemaža rešuje naslednje tegobe ali težave:
* povišan holesterol
* povišan krvni tlak
* prebavne motnje
* poapnenje žil
* lena prebava

Uporaba čemaževe tinkture
Trikrat na dan nakapamo 20 do 30 kapljic v pol kozarca (1 dcl) vode ali na žličko sladkorja in zaužijemo.

  • Naravna tinktura ameriškega slamnika

Domača tinktura ameriškega slamnika je učinkovita pri prehladu, gripi ali okužbah sečil. Uporablja se predvsem za krepitev imunskega sistema. 
Najbolj koristna je uporaba v jesenskih mesecih, eno mesečna kura popolnoma preventivno. Na ta način okrepimo imunski sistem še pred prihodom nadležnih prehladov. Uživamo ga tako, da trikrat na dan vzamemo po 20 kapljic tinkture razredčenih z vodo. Za zdravljenje vnetega grla se priporoča grgranje tinkture, razredčene v kozarcu tople vode. 

Uporaba tinkture ameriškega slamnika
Trikrat na dan nakapamo 20 do 30 kapljic v pol kozarca (1 dcl) vode ali na žličko sladkorja. Pri herpesu tinkturo večkrat na dan nanesemo na prizadeto mesto z vato.

 Preglej Malincino shrambo za Naravne Slovenske tinkture.