Učinkovito proti mozoljem

Učinkovito proti mozoljem

Glinena maska

Mozolji, velika večina se nas je verjetno že kdaj borila z njimi. Nekateri uspešneje, drugi manj. Naš obraz z lahkoto pretresejo že v času pubertete, večja težava pa se pojavi pri njihovem odpravljanju, saj tudi ženske, ki niso več najstnice, niso imune na te vsiljivce. Najhuje pa je, da se navadno radi pojavijo ravno takrat, ko bi morali izgledati kot iz škatlice.

Vzrokov za nastanek mozoljev je več, v ospredju pa stoji delovanje bakterij ter zamašene pore, saj največjo vlogo pri nastanku aken igrajo žleze lojnice. Dobimo jih lahko tudi na račun dednosti, imunoloških dejavnikov, vnetij, mastnosti kože, stresa ali nepravilne (nezdrave) prehrane. Dejstvo pa je, da se mozolji ne ozirajo na vaš tip kože. 

Veliko ljudi, ki se borijo z mozolji, se poslužuje vseh možnih načinov in pristopov, da bi jih uspešno odstranili. Pri tem uporabljajo različne preparate, ki pa koži lahko samo še bolj škodujejo, predvsem, če niso pripravljeni iz naravnih sestavin. Z izbiro napačnih in koži neprijaznih produktov večkrat lahko povzročimo obraten učinek, kot bi ga želeli doseči, zato je pomembno, kakšno rešilno bilko ponudimo svoji koži.

Eden od naravnih produktov, ki vam bo uspešno in učinkovito pomagal pri reševanju težav z mozolji je glinena maska za obraz, ki je primerna za vse tipe kože. Znana je po svoji izjemni vpojni ter razstrupljevalni moči, zato bo uspešno pripomogla k izsušitvi mozoljev. Priporočljiva je uporaba 2x tedensko, čas delovanja pa od samega tipa kože. Več navodil in informacij o slovenski glineni maski ter njeni uporabi najdete TUKAJ

Naslednji produkt, za katerega vam bo koža zelo hvaležna pa je hidrolat čajevca iz ekološke pridelave. Ne vsebuje konzervansov, alkohola ali emulgatorjev, neguje problematično kožo, pri tem pa ima tudi prijetno in svežo aromo. Prav tako, kot glinena maska, bo učinkovito pripomogel k izsušitvi mozoljev. Priporočljiva je uporaba dvakrat dnevno, zjutraj in zvečer ga nanesemo na očiščeno kožo. Ekološki hidrolat čajevca lahko naročite TUKAJ

Za boljši učinek priporočamo hkratno uporabo glinene maske in hidrolata čajevca. 

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.