Posteljnina, ki uresničuje sanje

Posteljnina, ki uresničuje sanje

Kakovostna posteljnina sodi v vsako spalnico in je nujni sestavni del osnovne opreme vsakega doma. Udobno ležišče in vzglavnik vam omogočata zdrav počitek in kakovosten spanec, prav tako pa kakovostna posteljnina vpliva na kakovosten počitek v vseh življenjskih obdobjih. Strokovnjaki opozarjajo, da je predvsem od kakovosti spanja odvisna tudi kakovost našega življenja in splošnega zdravja. Ljudje približno eno tretjino svojega življenja prespimo. To je čas, ko se naše telo regenerira. Pomembno je, da mu zagotovimo naravne, zdrave in udobne materiale, posebno pozornost pa velja nameniti tudi pravilni izbiri barv. Barve namreč izžarevajo energijo in vplivajo na naše razpoloženje in počutje. V Harvey Normanu smo za vas pripravili široko izbiro vrhunske posteljnine ter vzglavnikov vrhunskih proizvajalcev, ki bodo vašo spalnico zlahka spremenili v prostor poln miru, zdravja in pozitivne energije.

Kako pravilno izbrati barvo posteljnine

Raziskave kažejo, da barve sprožajo določene čustvene reakcije ter vplivajo na način percepcije in procesiranja informacij pri ljudeh. Vsaka barva ima svojo sporočilno vrednost in obstajajo tudi neka splošna pravila o vplivu določenih barv na naš um. Barve rdečega spektra (rdeča, oranžna in rumena) so na primer tople barve, ki sprožajo občutja toplote in udobja, barve modrega spektra (modra, vijolična in zelena) pa so hladne barve – in te barve naj bi pomirjale.

Brez dvoma ne gre zanemariti dejstva, da je tudi posteljnino potrebno izbrati kar se da premišljeno. Prva izbira naj ne bo barva, ki se ujema z vašo spalnico, pač pa barva, ki se ujema z vašo osebnostjo. Barva posteljnine lahko namreč močno vpliva tudi na vaše razpoloženje in na duhovno ozračje v vaši spalnici. Da boste lažje izbrali, si v nadaljevanju poglejmo, kaj sporočajo posamezne barve.

Bela barva posteljnine je primerna za vse tiste, ki imate težave z nespečnostjo; bela barva deluje izredno pomirjujoče, barvno pa se ujema z vsemi drugimi barvami, zato bo vaša spalnica vedno modna.

Listnato zelena barva je barva, ki sprošča; priporoča se vsem, ki so dnevno izpostavljeni stresu in potrebujejo sprostitev in kakovosten spanec.

Nežno modra barva ustvarja pozitivno vzdušje in energijsko ravnovesje; priporoča se osebam, ki so občutljive in šibkega zdravja.

Rdeča barva velja za barvo navdušenja in strasti; priporoča se osebam, ki so potrte in jim primanjkuje energije tudi podnevi.

Rumena barva je naravna barva, ki ima na počutje mešan vpliv; kadar ste potrti, vas bo navdala z novo energijo in ravno nasprotno, v stresnih trenutkih bo delovala zelo pomirjujoče.

Rjava barva je barva ugodja, zato odpravlja občutja negotovosti in pomirja.

Črna barva predstavlja odsotnost vseh barv; asocira na ostrost, zaprtost, okultnost, mračnost in prestiž. Za barvo svoje posteljnine pa jo boste izbrali le redki.

Modna posteljnina iz naravnih materialov

Pri izbiri posteljnine so materiali tisti, ki igrajo ključno vlogo pri kakovosti izdelka. Za zdrav spanec si vsekakor izberite naravne, koži prijaznein zračne materiale. Slednje je še toliko bolj pomembno poleti, ko so temperature visoke in je ozračje segreto. Kakovostne, naravne tkanine za posteljnino so ključnega pomena tudi za ljudi, ki so nagnjeni k raznim preobčutljivostim (alergijam). Bombaž je najbolj pogost in najbolje prodajan material iz katerega se izdeluje posteljnina. 100 % bombaž vam zagotavlja prijetno mehkobo, posteljnina pa je izredno zračna in odlično vpija vlago. Saten je gladka, bleščeča tkanina iz 100 % bombaža. Posteljnina iz satena je višjega cenovnega razreda, saj je trpežna, visokokakovostna in se odlično obnese tudi v poletnih mesecih. Izberete si lahko tudi posteljnino iz kombinacije bombaža in satena. Svila je prav tako visokokakovosten naraven material; posteljnina iz svile je na otip hladna in prijetno gladka, zato je idealna izbira za poletne mesece. Dobra izbira je tudi posteljnina v kombinaciji svile in bombaža, ker jo je lažje vzdrževati. Lan je prav tako naraven material, vendar se za posteljnino ne uporablja tako pogosto. Lanena posteljnina na otip ni gladka, pač pa je nekoliko trša. V kolikor vas to ne moti, pa boste v svoji laneni posteljnini poleti zagotovo odlično spali.   

PRISPEVEK PRIPRAVILA: Malinca

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.