Naravno belilo oz. pasta za zobe

Naravno belilo oz. pasta za zobe

Ta recept z kurkumo, soda bikarbono in kokosovim olje sem večkrat zasledila na internetu in končno sem ga uspela tudi sama preizkusiti. Gre za naravno belilo za zobe, ki dejansko deluje že po prvi uporabi – juhej :)

Kurkuma in kokosovo olje dokazano delujeta antibakterijsko in protivnetno, zato sta odlična izbira

za nego ustne votline.

Okus v ustih je po izpiranju ok, kar je mene najbolj skrbelo. Po želji lahko dodate tudi kapljico eteričnega olja poprovo mete. Jaz ga nisem imela doma, ampak naslednjič ga uporabim zraven.

Pasto lahko naredite tudi brez soda bikarbone, še posebej to priporočam, če si boste zobe s to mešanico umivali vsak dan. Pogosta uporaba soda bikarbone lahko namreč škodi dlesnim.

Pasto lahko hranite v hladilniku teden dni.

SESTAVINE:
* 1 žlička bio kurkume
* 1 žlička sode bikarbone
* 1 žlička bio kokosovega olja

OPIS POSTOPKA: Vse sestavine zmešamo skupaj v gosto rumenkasto pasto. Pasto si damo na zobno ščetko in si dobro poščetkamo zobe – 2 do 3 minute.

Ne se ustrašit, ker so zobje med umivanjem rumeni, ko si speremo pasto so čudovito beli :) Jaz sem se seveda popacala tudi po majici s kurkumo, ampak je k sreči šla dol rumena barva :)

ČAS PRIPRAVE: 1 minuta
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja*

* 1 žlička bio kurkume * 1 žlička sode bikarbone * 1 žlička bio kokosovega olja Vse sestavine zmešamo skupaj v gosto rumenkasto pasto. Pasto si damo na zobno ščetko in si dobro poščetkamo zobe – 2 do 3 minute. Ne se ustrašit, ker so zobje med umivanjem rumeni, ko si speremo pasto so čudovito beli :) Jaz sem se seveda popacala tudi po majici s kurkumo, ampak je k sreči šla dol rumena barva :)