Kako izbrati prave kopalke za poletje 2018?

Kako izbrati prave kopalke za poletje 2018?

Ženske kopalke so obvezen del garderobe slehernega poletja. Ko izbirate kopalke, si zagotovo želite, da vam le-te lepo pristajajo in vas pokažejo v kar najboljši podobi. Zato je ključno, da izberete kopalke, ki ustrezajo vaši postavi. Poglejmo si kaj bo modno v letu 2018 in kako iz ponujene izbire izbrati tisto, v kateri se boste počutili najbolj samozavestno in brezskrbno.

Enodelne kopalke

Enodelne kopalke so primernejše za rekreativno plavanje, ker zmanjšujejo upor telesa in s tem omogočajo hitrejše gibanje. Tudi vse ženske športne kopalke so enodelne iz istega razloga. Nekoč so po enodelnih kopalkah posegale predvsem starejše ženske in ženske, ki so želele prikriti morebitne telesne pomanjkljivosti, v sezoni 2017 pa so tudi enodelne kopalke postale izjemno moderne in niso smele manjkati v poletni garderobi nobene modne navdušenke. Na prodajnih policah tako zlahka najdete tudi enodelne kopalke zanimivih krojev, z različnimi izrezi, trakci in vzorci ter iz različnih materialov, po katerih rada posežejo tudi mlada dekleta. Na voljo so tudi enodelnekopalkes podloženimikošaricami, ki še posebno lepo poudarijo postavo.

Dvodelne kopalke

Dvodelne kopalke so predvsem pri mladih še vedno najbolj priljubljene, saj jih nakupujemo posamezno in si na ta način sami sestavimo komplet, s katerim bomo najbolj poudarili vse svoje čare in prikrili morebitne nepravilnosti. Spodnji del kopalk si izberemo na podlagi oblike postave: če boste želele lepo poudariti žensko zadnjico, boste izbrale priljubljene brazilke. Bolj drzne se boste morda odločile za tangice, s katerimi boste lažje poskrbele tudi za bolj enakomerno osončeno telo. Bolj zadržane pa boste morda raje posegle po nekoliko bolj klasičnih modelih in zase izbrale boksarice ali hlačke z normalnim prekrivanjem, s klasičnim izrezom na stegnih, ki bolj prekrijejo vašo zadnjico in se tudi v vodi obdržijo na svojem mestu.

Enako kot velja za spodnji del kopalk, moramo tudi zgornji del kopalk izbrati tako, da kar najbolj ustreza naši postavi. Med modrčki tako lahko izberemo podložene ali nepodložene. Za vse tiste, ki želite svoje prsi še posebej poudariti, je primerna izbira kopalk s push-up zgornjim delom. Za ženske z večjimi prsmi pa se priporočajo kopalke z dodatno oporo. Pomemben namig: večje kot so prsi, širše morajo biti tudi naramnice, da je zagotovljena popolna podpora. Vsako sezono pa so brez dvoma nadvse priljubljene tudi bikinke, pri katerih sončnim žarkom pokažemo kar največ gole kože. V zadnjih letih je postalo še posebno priljubljeno in seveda modno, če posamezne kose dvodelnih kopalk med seboj tudi poljubno kombiniramo – različne barve, vzorce in modele. 

Tankini

Tankini so posebne dvodelne kopalke, ki so sestavljene iz hlačk in topa. Tankini združuje vse prednosti dvodelnih in enodelnih kopalk, pri čemer lahko pri tankini kopalkah izbirate poljubni model hlačk, vse od tangic pa do klasičnih hlačk ali boksaric. Zgornji deli tankinija – topi – so prav tako različni; lahko se prilegajo telesu ali pa padajo prosto in delujejo kot tunika. Segajo lahko do bokov ali pa vse do stegen, v glavnem pa prekrivajo trebuh. Izbirate lahko med modeli s podloženimi, nepodloženimi in push-up košaricami. Tudi v letu 2018 še vedno ostaja tankini zelo modna in nadvse priljubljena izbira.

Kakšne kopalke bomo nosile v letu 2018?

Leto 2018 bo zaznamovalo poletje z živimi barvami, igrivimi in elegantnimi potiski ter različnimi cvetličnimi vzorci. Kopalke, ki jih bomo to poletje nosile bodo lahko vse od umirjeno elegantnih pastelnih barv, pa do živahnih neonskih barv ter vzorcev. Nosili se bodo modeli z različnimi oblikami modrčkov: od trikotnih, do krojev v obliki topa ali traku čez prsi s snemljivimi naramnicami. Kolekcijo kopalk pa tudi v letu 2018 dopolnjujejo modna plažna oblačila: parei, tunike in obleke za plažo.

Klasične kopalke so vedno modne

Za vse tiste, ki ste rade ob vodi tudi športno aktivne, ostajajo modne klasične kopalke: enodelne, športne ali dvodelne s klasičnim spodnjim delom. Barvi, ki sta praktično brezčasni in ostajata večna modna klasika sta seveda predvsem črna in bela. 

PRISPEVEK PRIPRAVILA: Malinca

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.