Domača ognjičeva krema
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Domača ognjičeva krema

2

Ognjičevo kremo so izdelovale že naše babice. Znano je da zdravilni ognjič obnavlja celice. Krema je odlična za zelo suho, poškodovano ali ranjeno kožo. Uporabljamo jo lahko redno, zvečer pred spanjem ali po potrebi glede na težave kože. Uporablja pa se lahko tudi za nego hišnih ljubljenčkov. Hranimo jo na sobni temperaturi, da ohranimo mazljivost.

SESTAVINE:
*250 ml olivnega ali kokosovega olja
*50 ml olja mareličnih pešk
*50 g posušenih cvetov ognjiča
*50 g čebeljega voska
*1 žlica karitejevega masla

OPIS POSTOPKA 1: Zmešamo olivno ali kokosovo olje z oljem mareličnih pešk in damo v posodo. Dodamo ognjičeve cvetove in jih na rahlem ognju (ali še bolje nad vodno paro) grejemo v olju, dokler ne spustijo rumene in motne barve. Vse skupaj precedimo skozi krpo v drugo posodo in dobro ožmemo. Shranimo do naslednjega dne, ko posodo ponovno postavimo na rahel ogenj in mešanici dodamo še karitejevo maslo in čebelji vosek. Prelijemo v posodice in shranimo.

OPIS POSTOPKA 2: Kremo lahko pripravimo tudi z daljšim namakanjem cvetov. Zmešamo obe olji ter ognjičeve cvetove za 14 dni namočimo, da se izloči več sestavin. Hranimo v temnem prostoru. Po 2 tednih mešanico prelijemo v posodo in nad vodno paro segrejemo. Dodamo čebelji vosek in karitejevo maslo ter mešamo, dokler se sestavine ne povežejo. Prelijemo v posodice in shranimo.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija

*250 ml olivnega ali kokosovega olja *50 ml olja mareličnih pešk *50 g posušenih cvetov ognjiča *50 g čebeljega voska *1 žlica karitejevega masla
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (3)

Jožica Bobič

Delam ognjičev kremo, hvala!

Anja Cmrekar

Tale recept je super