Nadevani šampinjoni

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:Nadevani šampinjoni
* šampinjoni
* tofu
* čebula
* češnjev paradižnik
* nekaj ovsenih kosmičev
* sir mozzarella light
* česen
* peteršilj
* bazilika
* himalajska sol
* kokosovo olje


OPIS POSTOPKA: Šampinjone najprej dobro operemo, jim odstranimo bete (ki jih bomo kasneje uporabili), jih položimo na pekač (s klobukom obrnjenim navzgor) ter pečemo 15 minut v pečici ogreti na 200 °C. Medtem pripravimo nadev. Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo tofu, česen in papriko ter na srednje visoki temperaturi pečemo 7–8 minut. Nato dodamo še na koščke narezan paradižnik češnjevec, začinimo z začimbami ter primešamo dobro žlico ovsenih kosmičev. Po 15 minutah iz pečice vzamemo šampinjone, odlijemo vodo, ki se je nabrala v klobukih in jih nadevamo. Preden nadevane šampinjone ponovno postavimo v pečico, na vrh vsakega nastrgamo še malo mozzarelle. Pečemo jih 15 minut na 200°C.
Za prilogo si lahko privoščimo riž ali pa kos biofit kruha. Najboljša stvar tega recepta je, da lahko sestavine v nadevu brez problema kombinirate z zelenjavo oziroma tofu zamenjate z mesom ali jajci.

ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ekipa Popolne Postave (preveri njihovo stran polno nasvetov na www.popolnapostava.com)

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek