Muškatna hobotnica z zelenjavo
V trgovini sem kupila 4 muškatne hobotnice težke skupaj cca 1 kg. So bolj majhne in lažje za pripravo. Odločila sem se, da jih spečem v pečici skupaj z zelenjavo.
SESTAVINE:
*4 muškatne hobotnice
*1 zelena paprika
*2 korenčka
*1 koleraba
*2 čebuli
*4 stroki česna
*4 krompirji
*0,5 dcl olivnega olja
*1 dcl vina
*šop svežega peteršilja
*2 žlički himalajske soli
*ščepec popra
*4 lovorjevi listi
*1 žlička timijana
*1 žlička rožmarina
OPIS POSTOPKA: Muškatno hobotnico očistimo oz. že prej prosimo v trgovini, če lahko to naredijo namesto nas. V večjo posodo položimo oprano in očiščeno hobotnico. Zraven dodamo na koščke narezano papriko, korenčke, kolerabo, čebulo, česen in krompir. Prelijemo z oljem in vinom. Na koncu dodamo še začimbe – peteršilj, sol, poper, lovor, timijan in rožmarin. Dobro premešamo, prekrijemo s folijo in postavimo v hladilnik za vsaj eno uro.
V pekač dodamo peki papir ali pa ga namastimo. Dodamo marinirano hobotnico z zelenjavo in pečemo v segreti pečici 50 minut na 180 stopinj (ventilatorska pečica).
ČAS PRIPRAVE: 30 minut + mariniranje 1 ura + peka 50 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Sabina Godler
Zdrava prehrana. Da še probam jaz.