Muškatna hobotnica z zelenjavo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Muškatna hobotnica z zelenjavo

1

V trgovini sem kupila 4 muškatne hobotnice težke skupaj cca 1 kg. So bolj majhne in lažje za pripravo. Odločila sem se, da jih spečem v pečici skupaj  z zelenjavo. 

SESTAVINE:
*4 muškatne hobotnice
*1 zelena paprika
*2 korenčka

*1 koleraba
*2 čebuli
*4 stroki česna
*4 krompirji
*0,5 dcl olivnega olja
*1 dcl vina  
*šop svežega peteršilja
*2 žlički himalajske soli
*ščepec popra
*4 lovorjevi listi
*1 žlička timijana
*1 žlička rožmarina 

OPIS POSTOPKA: Muškatno hobotnico očistimo oz. že prej prosimo v trgovini, če lahko to naredijo namesto nas. V večjo posodo položimo oprano in očiščeno hobotnico. Zraven dodamo na koščke narezano papriko, korenčke, kolerabo, čebulo, česen in krompir. Prelijemo z oljem in vinom. Na koncu dodamo še začimbe – peteršilj, sol, poper, lovor, timijan in rožmarin. Dobro premešamo, prekrijemo s folijo in postavimo v hladilnik za vsaj eno uro. 

V pekač dodamo peki papir ali pa ga namastimo. Dodamo marinirano hobotnico z zelenjavo in pečemo v segreti pečici 50 minut na 180 stopinj (ventilatorska pečica).

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + mariniranje 1 ura + peka 50 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: 
Malinca Nastja

 

*4 muškatne hobotnice *1 zelena paprika *2 korenčka *1 koleraba *2 čebuli *4 stroki česna *4 krompirji *0,5 dcl olivnega olja *1 dcl vina   *šop svežega peteršilja *2 žlički himalajske soli *ščepec popra *4 lovorjevi listi *1 žlička timijana *1 žlička rožmarina   Muškatno hobotnico očistimo oz. že prej prosimo v trgovini, če lahko to naredijo namesto nas. V večjo posodo položimo oprano in očiščeno hobotnico. Zraven dodamo na koščke narezano papriko, korenčke, kolerabo, čebulo, česen in krompir. Prelijemo z oljem in vinom. Na koncu dodamo še začimbe – peteršilj, sol, poper, lovor, timijan in rožmarin. Dobro premešamo, prekrijemo s folijo in postavimo v hladilnik za vsaj eno uro.  V pekač dodamo peki papir ali pa ga namastimo. Dodamo marinirano hobotnico z zelenjavo in pečemo v segreti pečici 50 minut na 180 stopinj (ventilatorska pečica).
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Sabina Godler

Zdrava prehrana. Da še probam jaz.