Moja tortica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Moja tortica

SESTAVINE:
Biskvit:
* 6 jajc
* 6 žlic eritritola
* 3 žlice vode
* 6 žlic pirine moke
Krema:
* 0,5 l -0,75 l ovsenega/kokosovega/riževega mleka
* 4 žlice pirine moke
* 3 žlice masla/margarine brez mleka
* vanili
* vanilijeva aroma
* sladkor ali eritritol (po okusu)
 
OPIS POSTOPKA:
1. Posebej zmiksamo beljake in posebej rumenjake s sladkorjem in vodo.
2. Rumenjakom dodamo pirino moko, zmešamo z metlico na roke in vmešamo še beljake z metlico – na roke.
3. Spečemo biskvit na 180 stopinj (odvisno od pečice) 30 min.
Krema:
1. V mrzlo mleko vmešamo 4 žlice moke in damo kuhat in ves čas uhanja mešamo dokler se ne zgosti.
2. Kremo ohladimo, ko je ohlajena dodamo maslo, sladkor vanili, aromo vanili in zmiksamo, da nastane puhasta krema.
Tortico dokončamo:
1. Prerežemo biskvit, ga navlažimo (voda od kompota/še boljše pa je mleko, malo ruma in sladkor).
2. Namažemo puhasto kremo.
3. Polijemo s čokoladnim prelivom.

RECEPT PRIPRAVILA: Gaja Prestor
1. Posebej zmiksamo beljake in posebej rumenjake s sladkorjem in vodo. 2. Rumenjakom dodamo pirino moko, zmešamo z metlico na roke in vmešamo še beljake z metlico – na roke. 3. Spečemo biskvit na 180 stopinj (odvisno od pečice) 30 min.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.