Tavče na gravče
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Tavče na gravče

Tavče na gravče je tradicionalna makedonska jed, ki jo lahko postrežete kot prilogo ali pa kot samostojno jed.

SESTAVINE:
* 1 čebula
* 1 rdeča paprika
* 1 zelena paprika
* 1 rumena paprika
* 300-400g fižola (naj bi bil beli, ni pa nujno)
* sol, poper, paprika v prahu, poželji pekoča paprika ali čili v prahu
* olivno olje
* lahko dodate tudi kakšen paradižnik
* slanina

OPIS POSTOPKA: Fižol skuhamo v slanem kropu. Med tem narežemo čebulo in jo prepražimo na olivnem olju. Narežemo še paprike (po želji paradižnik) in dodamo k čebuli. Pražimo par minut, nato pa v posodo dodamo kuhan fižol, začinimo in vse skupaj dobro premešamo. Zelenjavo predevamo v glinen pekač in poravnamo, po vrhu naložimo rezine slanine. Pečemo v pečici na 200 stopinj približno 20 min oz. dokler ni površina dobro zapečena.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja

* 1 čebula * 1 rdeča paprika * 1 zelena paprika * 1 rumena paprika * 300-400g fižola (naj bi bil beli, ni pa nujno) * sol, poper, paprika v prahu, poželji pekoča paprika ali čili v prahu * olivno olje * lahko dodate tudi kakšen paradižnik * slanina  Fižol skuhamo v slanem kropu. Med tem narežemo čebulo in jo prepražimo na olivnem olju. Narežemo še paprike (po želji paradižnik) in dodamo k čebuli. Pražimo par minut, nato pa v posodo dodamo kuhan fižol, začinimo in vse skupaj dobro premešamo. Zelenjavo predevamo v glinen pekač in poravnamo, po vrhu naložimo rezine slanine. Pečemo v pečici na 200 stopinj približno 20 min oz. dokler ni površina dobro zapečena.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.