Piščančji file v smetanovo-čebulni omaki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Piščančji file v smetanovo-čebulni omaki

SESTAVINE za 4 osebe: 
* 600 g piščančjih filejev
* 2 večji rdeči čebuli
* 6 strokov česna
* 300 ml smetane za kuhanje
* 2 dl jušne osnove
* olivno olje Malinca
* malo masla
* pirina polnozrnata moka Malinca
* sol, poper, muškatni orešček, rožmarin

OPIS POSTOPKA: Piščančje fileje posolimo, popramo in natremo z muškatnim oreščkom. Obe strani pomokamo z malo pirine polnozrnate moke. V večjo ponev damo toliko olivnega olja, da pokrije dno in dodamo še manjšo kocko masla. Popražimo malo česna, da zadiši in potem damo v ponev še meso. Čisto počasi ga pečemo približno 20 min in vmes dodajamo jušno osnovo. Potem meso vzamemo iz ponve. Vanjo damo nasekljano čebulo in česen ter ju dobro popražimo. Nanju vlijemo smetano za kuhanje in dodamo čisto malo rožmarina. Dobro premešamo. Smetana se bo navzela okusa prej popraženega mesa, čebule in česna. V omako damo meso in še malce pokuhamo, da se omaka zgosti. Postrežemo z rezanci. 

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.