Ječmenova rižota z mletim mesom, korenjem in grahom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ječmenova rižota z mletim mesom, korenjem in grahom

SESTAVINE:
250-300 gramov ječmena/ješprena
* 200 gramov mlete govedine
* 2 korenja
* 1 čebula
* 2 stroka česna
* 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
* 1 majhna vejica zelene
* 2 pesti zamrznjenega graha
* 300 ml mletih paradžnikovih pelatov
* 6-7 češnjevih paradižnikov ali dva navadna sveža paradižnika
* 1 žlica javorjevega sirupa
* 1/2 čajne žličke soli oziroma po okusu
* črni poper po okusu
* ščepec suhega origana

OPIS POSTOPKA: Čebulo, zeleno in česen narežemo na drobno. Korenje naribamo. V ponev dodamo žlico olja in na njej popražimo čebulo. Malo jo posolimo, da se hitreje spusti in jo pražimo nekaj minut. Nato dodamo korenje in zeleno. Pražimo nekaj minut, nato pa dodamo meso. Pražimo dokler se meso ponekod zlato rjavo ne zapeče.

Takrat vmešamo česen, mezgo in origano. Pražimo, da česen zadiši. Takrat dodamo češnjeve paradižnike in prilijemo pelate. Prilijemo javorjev sirup, dodamo sol in poper. Pokrijemo in kuhamo 30 minut.

Vmes v vrelem soljenem kropu skuhamo ječmen. Preden ga stresemo v vrelo vodo ga dobro speremo.

Omaki po 25 minutah dodamo grah in jo po okusu dosolimo. Omako serviramo s kuhanim ječmenom.

ČAS PRIPRAVE: 20 min + 30-40 min kuhanja
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Žontar - Anina kuhinja

* 250-300 gramov ječmena/ješprena * 200 gramov mlete govedine * 2 korenja * 1 čebula * 2 stroka česna * 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata * 1 majhna vejica zelene * 2 pesti zamrznjenega graha * 300 ml mletih paradžnikovih pelatov * 6-7 češnjevih paradižnikov ali dva navadna sveža paradižnika * 1 žlica javorjevega sirupa * 1/2 čajne žličke soli oziroma po okusu * črni poper po okusu * ščepec suhega origana  Čebulo, zeleno in česen narežemo na drobno. Korenje naribamo. V ponev dodamo žlico olja in na njej popražimo čebulo. Malo jo posolimo, da se hitreje spusti in jo pražimo nekaj minut. Nato dodamo korenje in zeleno. Pražimo nekaj minut, nato pa dodamo meso. Pražimo dokler se meso ponekod zlato rjavo ne zapeče. Takrat vmešamo česen, mezgo in origano. Pražimo, da česen zadiši. Takrat dodamo češnjeve paradižnike in prilijemo pelate. Prilijemo javorjev sirup, dodamo sol in poper. Pokrijemo in kuhamo 30 minut. Vmes v vrelem soljenem kropu skuhamo ječmen. Preden ga stresemo v vrelo vodo ga dobro speremo. Omaki po 25 minutah dodamo grah in jo po okusu dosolimo. Omako serviramo s kuhanim ječmenom.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.