Mesna pita oz. nizkohidratna lazanja
SESTAVINE
Za mesni nadev:
* 500g mletega mesa (jaz sem uporabil 50% svinjskega in 50% govejega)
* 300g korenja
* 300g čebule
* 40g masla
* sol in poper
* ostala zelenjava po želji
Za testo:
* 100g posnete skute
* 100g mletih mandljev
* 1 jajce
* 175g mocarele
OPIS POSTOPKA: Na maslu prepražimo čebulo, nato dodamo meso ter korenje in ostalo zelenjavo. Zalijemo z vodo in kuhamo dokler ni kuhano (odvisno od mesa). Mocarelo naribamo ter dodamo ostale sestavine in iz njih zamesimo testo. Z njim obložimo pekač po dnu, nato dodamo kuhano meso, na vrhu pa še ostanek testa. Pečemo okoli 40 minut na 200 stopinjah, oziroma dokler ni testo rjavo in hrustljavo.
Hranilna vrednost: - 2500 kCal - 170 B, 85 OH, 175 M, 25g vlaknin
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVIL: Jasmin Zorko
Komentarji (0)