Mesna cvetačna pita

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Mesna cvetačna pitaSESTAVINE(za 4 osebe): 
* 3 žlice olivnega olja
* 400 g mletega mesa
* 1 majhna čebula
* 1 strok česna
* 1 bučka (cca. 150g)
* 150 g graha 
* 70 g korenčka
Preliv:
* 250 g cottage sira
* 5 vejic svežega peteršilja
* 2 stroka česna
* 1 glava cvetače 
* poper
* himalajska sol
 
OPIS POSTOPKA: 
1. Cvetačo očistimo in razrežemo na majhne koščke. Cvetačo damo v mrzlo vodo in kuhamo dokler se ne zmehča – cca 30 minut. Ko je kuhana jo dobro odcedimo.
2. V multipraktiku zmiksamo cvetačo in dodamo cottage sir, peteršilj, česen, poper in sol.
3. Na čebuli in olivnem olju prepražimo meso, nato dodamo na majhne koščke narezano zelenjavo in pražimo 15 minut.
4. V pekač, ki ga predhodno polijemo s par kapljicami olivnega olja položimo praženo meso z zelenjavo in čez prelijemo preliv iz cvetače. 
5. Pečemo v pečici 30 minut na 180 stopinj.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja 

SESTAVINE(za 4 osebe): * 3 žlice olivnega olja* 400 g mletega mesa* 1 majhna čebula* 1 strok česna* 1 bučka (cca. 150g)* 150 g graha * 70 g korenčkaPreliv:* 250 g cottage sira* 5 vejic svežega peteršilja* 2 stroka česna* 1 glava cvetače * poper * himalajska sol   OPIS POSTOPKA: 1. Cvetačo očistimo in razrežemo na majhne koščke. Cvetačo damo v mrzlo vodo in kuhamo dokler se ne zmehča – cca 30 minut. Ko je kuhana jo dobro odcedimo.2. V multipraktiku zmiksamo cvetačo in dodamo cottage sir, peteršilj, česen, poper in sol.3. Na čebuli in olivnem olju prepražimo meso, nato dodamo na majhne koščke narezano zelenjavo in pražimo 15 minut.4. V pekač, ki ga predhodno polijemo s par kapljicami olivnega olja položimo praženo meso z zelenjavo in čez prelijemo preliv iz cvetače. 5. Pečemo v pečici 30 minut na 180 stopinj.RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja  1. Cvetačo očistimo in razrežemo na majhne koščke. Cvetačo damo v mrzlo vodo in kuhamo dokler se ne zmehča – cca 30 minut. Ko je kuhana jo dobro odcedimo.2. V multipraktiku zmiksamo cvetačo in dodamo cottage sir, peteršilj, česen, poper in sol.3. Na čebuli in olivnem olju prepražimo meso, nato dodamo na majhne koščke narezano zelenjavo in pražimo 15 minut.4. V pekač, ki ga predhodno polijemo s par kapljicami olivnega olja položimo praženo meso z zelenjavo in čez prelijemo preliv iz cvetače. 5. Pečemo v pečici 30 minut na 180 stopinj.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek