Biskvit z matcho
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Biskvit z matcho

Biskvit z matcho je znana japonska sladica, ki jo imenujejo tudi castella. Običajno castello pripravljajo brez sredstev za vzhajanje, saj je rahla in puhaste že zaradi jajčne mase, za še bolj puhast učinek pa sem uporabila tudi pecilni prašek. Zaradi kokosovega sladkorja je biskvit nekoliko bolj rjav, kot bi bil ob uporabi navadnega sladkorja, kjer masa ostane živo zelena.

SESTAVINE:
* 50 g pirine moke
* 50 g bele pšenične moke
* 5 jajc
* 70 ml mleka
* 30 g medu
* 90 g kokosovega sladkorja
* 1 pecilni prašek
* 6 žličk matche v prahu

OPIS POSTOPKA: 
1. Presejemo obe vrsti moke, dodamo pecilni prašek in matcho ter dobro premešamo, da se sestavine povežejo.
2. V drugi posodi ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg. Posebej stepamo rumenjake in jim postopoma dodajamo kokosov sladkor. Rumenjake potem počasi z lopatico vmešamo v sneg iz beljakov.
3. V skodelico damo mleko in v njem na nizki temperaturi raztopimo med. Polovico medene mešanice zlijemo v maso in z mešalnikom počasi mešamo. Potem dodamo polovico mešanice suhih sestavin in ponovno mešamo. Enako ponovimo še z drugo polovico medenega mleka in suhih sestavin.
4. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo maso. Damo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 180 stopinj. Pečemo 10 min. Potem pečico nastavimo na 160 stopinj in pečemo še 20 do 40 minut oz. dokler biskvit ne porjavi.
6. Biskvit pokrijemo s folijo, da zadrži vlago in počakamo, da se ohladi, saj je najboljši dobro ohlajen.

Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.