Malinova poslastica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Malinova poslastica

Malinca - kako se je znašla, v mojem e-nabiralniku je vseeno. Njeno ime mi je všeč, saj sem ljubiteljica tega sadeža. Večkrat se zgodi da si izpišem, kakšen dober recept, ki ga nato preizkušam. Včasih pa le dobim idejo za odličen zajtrk ali katerikoli drug obrok. Tudi moji domači, imajo MALINE radi in jih največkrat zaužijejo v sadnem napitku. Iz malinc ustvarjam, kar se spomnim. Nazadnje me je prešinila ideja o malinovem manj sladkem namazu. In tako sem iz slabe kile in pol svežih malin naredila dva lončka okusne poslastice.



SESTAVINE:

* 1,5 kg malin

* sladkor za želiranje (ali agar agar)

* vanilijeva stroka (ali vanilija v prahu)

* limona




OPIS POSTOPKA: Maline pogrejemo, vkuhamo nekaj sladkorja za želiranje in dva vanilijeva stroka (1 čž vanilije v prahu) ter sok ene limone.



Kozarčke steriliziramo v parni pečici. V kozarčke pretočimo čisti precejeni sok malinic, brez malih peškic, ki se nato strdi v marmelado.



Jaz sem vložila celotno slastno malinino vsebino. Kozarčke zapremo s pokrovčkom in obrnimo okoli, da se zatisne rob.



In kaj sem ugotovila zadnji dan počitnic: - da pred dopustovanjem ob obali nisem dokončala sestavka - da smo vmes prehodili celo nekaj naših gora - da smo včeraj že zmazali prvi lonček pregrešne vsebine s palačinkami



RECEPT PRIPRAVILA: Tanja Mahkovic





 


,* 1,5 kg malin ,* sladkor za želiranje (ali agar agar) ,* vanilijeva stroka (ali vanilija v prahu) ,* limona , , Maline pogrejemo, vkuhamo nekaj sladkorja za želiranje in dva vanilijeva stroka (1 čž vanilije v prahu) ter sok ene limone. Kozarčke steriliziramo v parni pečici. V kozarčke pretočimo čisti precejeni sok malinic, brez malih peškic, ki se nato strdi v marmelado. Jaz sem vložila celotno slastno malinino vsebino. Kozarčke zapremo s pokrovčkom in obrnimo okoli, da se zatisne rob. In kaj sem ugotovila zadnji dan počitnic: - da pred dopustovanjem ob obali nisem dokončala sestavka - da smo vmes prehodili celo nekaj naših gora - da smo včeraj že zmazali prvi lonček pregrešne vsebine s palačinkami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.