Zakaj je zeleno najboljše: odkrivamo moč nepraženih kavnih zrn

Zakaj je zeleno najboljše: odkrivamo moč nepraženih kavnih zrn

2

Ne glede na to, ali jo spijete zgodaj zjutraj ali pa si jo privoščite popoldne, zagotovo se strinjate, da ni bolj priljubljenega vročega napitka od skodelice kave. V kakšni obliki jo pripravite, je seveda odvisno od okusa, zato tu ni pravil, kaj je prav in kaj ni. A nekaj nesporno drži: popolna skodelica kave se začne z izbiro pravih kavnih zrn. Zato izberite zelene!

Zeleno, ki te ljubim zeleno: ne le značilna barva, temveč tudi spoštovanje do narave

Kavo iz praženih, čokoladno obarvanih kavnih zrn poznamo vsi. Vse bolj pa svoj bum doživlja popolnoma naravna zelena kava, kjer kavna zrna ostanejo v svoji surovi, nepraženi obliki. Dobijo jo tako, da zrna takoj po sušenju le zmeljejo. Zelena kava si povsem po pravici zasluži svoje ime. Zrna imajo značilen zeleni odtenek, a to je samo začetek. Pomembnejše je, da vsebujejo super sestavine, ki izredno blagodejno vplivajo na zdravje in dobro počutje (o tem nekoliko kasneje). Dodaten bonus pa se skriva tudi v načinu pridobivanja, saj postopek ne škoduje naravi.

Učinkovita pomoč pri hujšanju in še veliko več Kava v naravni, nepraženi obliki vsebuje veliko klorogenske kisline, ki v kombinaciji z zdravo prehrano ter telesno aktivnostjo na različnih nivojih pomaga pri zdravem hujšanju: upočasni sproščanje glukoze v krvni sistem, zaradi česar telo težje proizvaja in skladišči maščobe, hkrati pa poveča sposobnost jeter, da hitreje topijo maščobe, ki smo jih že uskladiščili na nezaželenih delih telesa.

Zakaj zadnje čase vsi govorijo le o zeleni kavi? Tu je 5 razlogov za pitje!

1. Zelena kava za lažje izgubljanje odvečnih kilogramčkov Skodelica zelene kave bo pospešila prebavo, blokirala nalaganje maščob ter pospešila izgorevanje maščobnih oblogic. Prav tako bo zmanjšala željo po sladkem, saj zmanjšuje nivo glukoze v krvi ter krepi delovanje inzulina.

2. Zelena kava za uravnavanje krvnega pritiska Klorogenska kislina pa ne pomaga le pri hujšanju, raziskave kažejo, da uspešno zmanjšuje tudi previsok krvni pritisk in to brez kakršnih koli neželenih stranskih učinkov.

3. Zelena kava za boj proti sovražnim prostim radikalom Zelena kava vsebuje bogastvo antioksidantov, ki preprečujejo poškodbe in staranje celic, zato vas ohranja bolj zdrave in mladostnega videza.

4. Zelena kava za več življenjskega elana Nepražena kava pospešuje metabolizem, s tem pa ne topi le maščob, temveč vam da energijo za vse opravke, ki jih morate postoriti.

5. Zelena kava za boljše miselne sposobnosti Specifične snovi v zeleni kavi izboljšajo delovanje nevrotransmiterjev v možganih in povečajo sposobnost koncentracije.

In kako zelena bo vaša jutrišnja kava?

PRISPEVEK PRIPRAVILA: Monika M.


Komentarji (2)

Mateja Konec

Meni ni všeč, ga pa oplemenitim z ovsenim mlekom in cimetom, kardamomom, ingverjem.... veliko boljše in bolj učinkovito se mi zdi pitje kave (aktivira celo telo), kot jemanje kapsul z zeleno kavo, zato jo pijem, čeprav mi ni preveč všeč... ampak okusi so različni, morda bo vam všeč :)

Majda Meza

Kaksen je okus te kave?
Hvala