Svet alg

Svet alg

Alge so enostavne morske rastline, podobne morski travi in so odlično naravno zdravilo. Pomagajo predvsem pri razstrupljanju telesa, izboljšujejo prebavo in odstranjujejo težke kovine iz telesa. Vsebujejo tudi veliko vitaminov (vitamin A, B1, B2, B6, niacin, vitamin C, pantotenska in folna kislina), mineralov in klorofila (zeleno barvilo, ki pomaga hemoglobinu pri transportu kisika po telesu).

Najbolj zdravilne so naslednje vrste alg:

1. Chlorella - Mesečna kura pomaga pri razstrupljanju telesa, kar pospeši hujšanje. Največji zaklad pa so zagotovo zgoščeni vitamini, zlasti B, C, E in beta karoten.
2. Spirulina - Bogat vir beljakovin, vitaminov, mineralov, klorofila. Uživajo jo lahko prav vsi, tudi nosečnice. Ureja prebavo, krepi imunski sistem, rahlo razstruplja, izboljšuje vid.
3. Kelp - Je naravni vir joda (priporoča se ženskam, ki jim ščitnica izloča premalo ščitničnih hormonov), deluje kot naravni diuretik in krepi nohte ter rast las. 

NASVET: Alge je najboljše uživati v smoothijih ali z vodo, ki smo ji dodali sok limone ali pomaranče. Agrumi namreč algam popravijo okus. Lahko pa si enostavno kupite alge v tabletah – pri Malincinih algah je prah samo stisnjen skupaj in ni dodanih nobenih dodatkov.

PRISPEVEK PRIPRAVILA: Malinca Nastja