Organsko žveplo: ključ do zdravja in naravne lepote

Organsko žveplo: ključ do zdravja in naravne lepote

msm2



Za vse, ki si želite poživeti telo, se očistiti slabih snovi, rehidrirati vsako celico telesa … 



Imate težave s suho kožo, krhkimi nohti ter ne preveč gostimi lasmi? Morda lahko vzrok iščete v tem, da vašemu telesu primanjkuje prav posebnega minerala! Znan tudi po imenu lepotni mineral narave, je namreč vitalnega pomena za zdravo, gladko kožo, krepke nohte in sijoče, bujne lase. Če morda še niste ugotovili, govorimo o žveplu. A ne o katerem koli! Najboljši način, da vaše telo dobi zadostne količine žvepla, je prav MSM (metilsulfonilmetan), njegovi zdravilni učinki vas bodo navdušili. 



MSM ali mineral lepote nastaja pri rasti alg v oceanih in izhlapeva v oblake, potem pa v obliki dežja pade nazaj na zemeljsko oblo ter postane hrana za vse vrste zemeljskih organizmov. Visoko koncentracijo najdemo v rastlinah izpostavljenih obilnim padavinam, kot so skorje borovcev, divje trave, aloe vera,.. Pridobljen je z ekstrakcijo iz omenjenih rastlin v obliki kristalov. 



Starodavni mineral zdravja in vitalnosti - kaj je MSM? 



MSM je najčistejša oblika biološkega žvepla, ki je tako kot zrak nujno potreben za življenje. Najdemo ga v vseh živih organizmih. V človeškem telesu se nahaja v koži in drugih organih ter tkivih, v nohtih, laseh, krvnih žilah, pa tudi v encimih, hormonih, celo v antioksidantih in protitelescih. A žal je njegova zaloga pri številnih ljudeh precej omejena, saj ga človeško telo iz hrane dobi dokaj težko, med predelavo in skladiščenjem v telesu pa se tudi kaj hitro izgubi. 



Naj vaša koža izkoristi številne blagodejne učinke MSM-ja 



MSM  ali metilsulfonilmetan spada v družino žvepla. Organsko žveplo je eno najpomembnejših hranil našega telesa, saj je prisotno v aminokislinah v skoraj četrtini celotne telesne teže. Pomembno se obnaša pri proizvodnji glutitiona, enega najmočnejših antioksidantov z veliko vlogo pri razstrupitvi organizma. MSM in njegovi številni zdravilni učinki so vedno bolj poznani 



MSM je prehranska oblika naravnega žvepla, ki je zelo pomemben element pri proizvodnji kolagena, elastina, hrustanca in keratina. Ob pomanjkanju celice izgubijo elastičnost, pojavijo se brazgotine, gube, krčne ali poapnene žile, pojavijo se degenerativne bolezni: utrujenost, povečan psihološki ter fizični stres, depresivna stanja. 

  

Zadolžen je za prožnost ter moč mišic, kosti, sklepov in notranjih membran ter skrbi da ne bi postale trde oziroma neprožne. Mehča tkivo in je glavni akter prepustnosti membranskih celic za vodo in esencialnih hranil. Obnavlja ter zdravi poškodovane celice. 



MSM in njegovi zdravilni učinki: 

- kožo nahrani z najboljšo biološko obliko žvepla, 

- pospeši in izboljša proizvodnjo kolagena in keratina, 

- ščiti kolagen pred encimi, ki ga razgrajujejo, 

- spodbuja obnavljanje kože ter ohranja zdravo, mladostno polt 

- ima neverjetno močan protivnetni učinek, 

- odlikujejo ga super antioksidativne lastnosti, 

- pomaga pri razstrupljanju kožnih celic, 

- skrbi za višjo raven energije v telesu, 

- pomaga pri delovanju jeter in spodbuja metabolizem, 

- pomaga pri raznih oblikah alergij, 

- skrbi za zdravje las in kože, 

- uravnava krvni sladkor, 

- izboljšuje gibljivost sklepov, zmanjšuje togost mišic, bolečine ter otekline. 



MSM in njegova uporaba 



MSM lahko uporabljajte tako, da eno čajno žličko prahu vmešate v vodo, limonado ali sok. Dodate ga lahko tudi v kozmetične izdelke (kreme, šampone, losjone, mila), ki bodo poskrbeli za vašo lepoto.  



Žveplo v prehrani 



Žveplo lahko najdemo v surovem, ne pasteriziranem mleku, mesu, ribah, sadju, zeleno listnati zelenjavi, nekaterih algah ter žitaricah. Najboljši vir žvepla sta česen in čebula. Na žalost večina predelanih živil ne more zagotoviti potrebno količino tega hranila. Termična obdelava, sušenje, kuhanje ter ostali procesi namreč povzročijo, da se žveplo v prehrani izloči. Pa tudi ne pojemo zadostnih količin svežega sadja, zelenjave ter alg, da bi zadostili potrebam po žveplu v prehrani.  



Žveplo v kozmetiki - skrivnost večno lepe kože  



MSM lahko vašemu telesu ponudite v obliki prehranskega nadomestka, lahko pa ga na kožo (lase, nohte) nanesete kar direktno - v obliki krem, gelov, mazil, losjonov, mask, negovalnih ploščic, šamponov, izdelkih za nego nohtov, ... Molekula biološkega žvepla je namreč zelo majhna in zlahka prodre skozi številne sloje v koži. Koža pa ima od njega številne koristi, saj jo MSM ohranja zdravo in jo ščiti pred prezgodnjim staranjem (pred prostimi radikali) ter poškodbami. Prav tako se odlično obnese pri občutljivi koži, pa tudi pri problematični (akne, psoriaza, ekcemi in podobno). 



MSM za naravno lepoto od znotraj navzven. Pri vsakdanji negi kože z izdelki, ki vsebujejo organsko žveplo, boste kmalu opazili, da vaša koža postaja mehkejša, bolj gladka, čvrsta, prožna, pa tudi sam izgled kože se bo bistveno izboljšal. To pa zato, ker MSM naredi kožne celice bolj prepustne in dovzetne za hidracijo. Poleg tega pa pomaga drugim hranilnim snovem, da lažje prodrejo v kožo, iz kože pa se lažje izločajo različni strupi. Ženske bodo še posebej vesele tega, da se bistveno zmanjša tudi videz drobnih gubic ter gub. 



MSM se spopade tudi s kožnimi brazgotinami! MSM namreč pomaga preprečevati kemično in fizično navzkrižno povezovanje kolagena. Takšno povezovanje je glavni vzrok za nastanek brazgotinastega tkiva. Tako so zdravilni učinki MSM-ja hitro vidni tudi na koži. Zmanjšuje tudi hiperpigmentacijo in zagotavlja bolj enakomeren ten kože. In še bi lahko naštevali! Ne samo koža, tudi nohti in lasje potrebujejo MSM ... S pomočjo biološkega žvepla vaši lasje postanejo bistveno močnejši, sijoči in bolj gosti. Tudi krhki, lomljivi nohti bodo samo še preteklost. Še odlična novica za konec: MSM je tako varen kot voda, ki jo pijemo vsak dan. Edini stranski učinki so močnejši nohti, nežna, mehka koža ter hitreje rastoči lasje. Nad tem pa se ne bo nihče pritoževal, kajne? 


Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.