Moč metinega čaja: najhitrejša pot do zdravja iz narave

Moč metinega čaja: najhitrejša pot do zdravja iz narave

5

Moč metinega čaja najhitrejša pot do zdravja iz naraveMeta je eno najbolj zdravih zelišč, ki nam jih tako radodarno ponuja narava. S svojo prijetno aromo in svežino ter pomirjajočim, odličnim okusom je metin čaj zagotovo napitek, ki se vedno izvrstno prileže.


Zelišče je super vir hranilnih snovi: magnezija, bakra, železa, kalija, kalcija, vitaminov C in A, folne kisline ter močnih antioksidantov, zaradi katerih je čaj pravi vodnjak mladosti. Meta se uporablja v različne namene: za zobne paste, kopeli, mila, ustne vodice, čaj, napitke, z njo okrasimo različne jedi, jo dodamo v sladoled, peciva, čokolade in bonbone. Poleg tega pa blagodejno vpliva tudi na zdravje.


5 razlogov za pitje čaja iz poprove mete


1. Boljši spanec in sladke sanje Meta zmanjšuje stres, pomiri preveč živahen um ter učinkovito sprošča - in to je tisto, kar vaše telo potrebuje, da se zaziblje v miren spanec. Poleg tega metin čaj ne vsebuje kofeina. Zato je skodelica toplega čaja pred spanjem kot nalašč za vse, ki zvečer v nedogled štejejo ovčke, pa vseeno ne morejo zaspati. Moč metinega čaja najhitrejša pot do zdravja iz narave2


2. Miren želodček Za odpravljanje prebavnih težav ni boljšega kot skodelica metinega čaja. Še posebej, ko vas mučijo vsem dobro poznani vetrovi. Znanstveniki so dokazali, da meta prepreči vstop kalcija v celice mišic, s tem pa zmanjša krčenje gladkih mišic in pomiri preveč razdraženo črevesje. Zaradi super učinkovin se zmanjša tudi občutljivost želodca.


3. Adijo, glavobol Metin čaj je pogosto učinkovit tudi v primeru morilskih glavobolov, ki nastanejo npr. zaradi nepravilne prehrane ali stresa. Pri takšnih glavobolih preveč aktivne živčne celice pošiljajo v možgane signale, zaradi katerih se krvne žile zožajo, kar povzroča intenzivne bolečine. Metin čaj deluje tako, da razširi zožene žile ter žrtvi glavobola prinese olajšanje.


4. Svoboda dihanja Eterično olje po imenu mentol je tista snov, ki meti daje značilen osvežujoč, leden okus ter občutek. A ne samo to, pomembno vlogo igra tudi pri zamašenem nosu. Mentol blagodejno vpliva na vneto sluznico v nosu in grlu, tako da zmanjša otekanje sinusnih votlin, vi pa lahko spet lažje zadihate. Poleg tega razkužuje usta in zgornja dihala. Meta vzpodbuja tudi potenje, zato je koristna zaveznica pri prehladu in gripi. Čaj lahko uporabite tudi za inhalacijo.


5. Pomoč pri učinkovitem hujšanju Močan vonj poprove mete dokazano kroti apetit in željo po (sladki) hrani. Namesto sladice po kosilu si zato raje privoščite vroč metin čaj. Poleg tega meta pospeši metabolizem ter izboljša presnovo maščob, ki se tako topijo hitreje in na naraven način.


BONUS NASVET Nenazadnje pa je ohlajen metin čaj s koščkom limone in kocko ledu tudi najboljša osvežitev v vročem poletju.


RISPEVEK PRIPRAVILA: Monika M.

Komentarji (5)

Malinček Uroš

Pozdravljena Marija
Toplo priporočamo imunobiotike (https://www.malinca.si/imunobiotiki-v-kapsulah.html) z vsemi dobrimi mikrobiološkimi kulturami, ki jih telo potrebuje, zjutraj pred zajtrkom pa lahko v vodo vmešate tudi žličko psiliuma (https://www.malinca.si/psilium-indijski-trpotec-v-prahu-iz-ekoloske-pridelave-200g.html), saj vsebuje naravne vlaknine za izboljšanje prebave.

Marija Virant

Kaj pomaga pri napihnjenosti in slabi prebavi?

Domen Merslavič

Sodelujem,hvala!

Malinca Mateja

Hojla Marica, bolj kot čaj bi priporočila uživanje konjak glukomanana - pred vsakim težjim obrokom, zmešanega z vodo, da prepreči absorbcijo maščob. In pa uživanje jabolčnega kisa.

Marica Lazar

A lahko izvem če je tudi kakšen čaj za odpravo holesterola. Tudi v vratnih žilah ga ima je zelo naporno