Kako lahko uredite svojo prebavo s temi nenavadnimi bakterijami

Kako lahko uredite svojo prebavo s temi nenavadnimi bakterijami

Z vetrovi, trebušni krči ter zaprtostjo se po nekaterih raziskavah srečuje skoraj tretjina slovenskega prebivalstva. Čeprav se sliši malo verjetno, so razlog za to bakterije, ki jih je v našem telesu več kot človeških celic.

A brez skrbi. Večina teh bakterij je neškodljivih in celo izboljšuje naše zdravje. Naša naloga je le, da s prehrano in življenjskim stilom poskrbimo, da dobre bakterije prevladajo nad slabimi.

Zakaj sploh pride do težav s prebavo?

Kljub temu, da je celo naše telo prekrito z različnimi bakterijami, obstaja eno posebno mesto v telesu, kjer jim je še posebej luštno… v črevesju.

Tam se jih namreč skriva kar 95 %. Ali bodo te bakterije do nas prizanesljive ali ne, je v veliki meri odvisno od nas. V kolikor se pretežno prehranjujemo s predelano in nezdravo hrano, se nam bo to slej kot prej maščevalo s porušeno črevesno floro – kar poenostavljeno pomeni, da bodo slabe bakterije prevladale nad dobrimi.

Tega pa si ne želimo, saj lahko to vodi v kopico zdravstvenih težav. Tiste najbolj očitne so napihnjen trebuh, vetrovi, trebušni krči, zaprtost in hiter padec imunskega sistema.

Ne samo to - porušena črevesna flora lahko povzroči tudi večje zdravstvene težave. Strokovnjaki namreč porušeno ravnovesje bakterij v črevesju povezujejo s sladkorno boleznijo, debelostjo, avtizmom, ekcemi, luskavico, astmo, vnetnimi boleznimi črevesja in celo z nihanjem našega razpoloženja.

Prva pomoč ob porušeni črevesni floriImunobiotiki v kapsulah

Da bi se izognili vsem tem neprijetnostim, je zelo priporočljivo v naše telo vnašati dobre bakterija oziroma probiotike.

A pozor - niso vsi probiotiki enako dobri. Vsebovati morajo pravo razmerje sevov in bakterij ter najpomembneje… delovati morajo začeti tam, kjer jih najbolj potrebujemo.

Naj pojasnim; večina probiotikov je narejenih tako, da začnejo delovati že v želodcu, kjer jih zaustavi želodčna kislina. Mi pa naše dobre bakterije potrebujemo v črevesju, torej morajo biti probiotiki zaščiteni, da lahko do tja pridejo.

Na srečo danes že obstaja tehnologija, ki omogoča, da probiotike obdamo s posebno kapsulo, da lahko varno prispejo tja, kjer se njihovo pravo delo zares začne.

Imunobiotiki

Ker se v Malinci zavedamo, kako pomembna je naša črevesna flora, smo razvile probiotike z vsemi najboljšimi lastnostmi in jih poimenovale Imunobiotiki.

Ta vsebuje 16 edinstvenih super sevov, ki so združeni v 20 milijard probiotičnih kultur na eno samo kapsulo. Ker morajo kakovostni probiotiki poleg probiotičnih bakterij vsebovati tudi hrano zanje (t.i. prebiotike), smo seveda dodale tudi te. Prebiotiki namreč spodbujajo rast in razmnoževanje koristnih bakterij in so nujni za njihovo učinkovito delovanje. Probiotiki in prebiotiki so dodatno zavarovani s posebno DR HPMC kapsulo, ki jim omogoča, da se aktivirajo šele, ko prispejo v črevesje.

Tako lahko učinkujejo točno tam, kjer so najbolj potrebni ter nam na ta način pomagajo, da se za vedno znebimo vetrov, trebušnih krčev, napihnjenosti in zaprtosti. Ko se to enkrat zgodi, se močno okrepi tudi naš imunski sistem, saj je le ta odvisen predvsem od urejene črevesne flore.

Če bi si jo radi s pomočjo Imunobiotikovov uredili tudi sami, jih dobite tukaj.