Do dobrega počutja z ječmenovo travo

Do dobrega počutja z ječmenovo travo

ječmenova-trava2Ste brez energije, imate oslabljen imunski sistem, se borite z viškom kilogramov, vas muči kandida? Potem je napočil čas, da se alkalizirate s klorofilom, ki ga vsebuje ječmenova trava. Klorofil je tako kot kri v človeškem organizmu zaslužen za življenjsko funkcijo rastlin. Če človek uživa jedi bogate s klorofilom, se v organizmu ustavi rast slabih bakterij (predvsem v črevesju) ter upočasni razmnoževanje glivic, ki so ljubiteljice kislega okolja. Klorofil je zaslužen za pozitivne učinke v našem telesu. Najbolj ga cenimo zaradi njegove razstrupljevalne vloge, saj temeljito očisti naš organizem, izboljšuje slabokrvnost ter s tem tudi čisti kri in pomaga pri tvorbi novih celic. Ječmenova trava je idealna rastlina za preventivno odpornost in krepitev organizma, saj ima lastnosti, ki so značilne za rastline z veliko vsebnostjo klorofila. Zelo je učinkovita, če jo uživamo pred zimo, med katero se pogosto ne moremo izogniti utrujenosti in pogostim okužbam.

Ječmenova trava za zdravje 

Če redno uživamo ječmenovo travo, bomo sebi olajšali številne zdravstvene tegobe. Ječmenova trava je zelo močan antioksidant, katerega vloga je, da ščiti naše celice pred škodljivimi vplivi ter raznoraznimi boleznimi. Nove študije so dokazale, da so antioksidanti pomemben faktor pri preprečitvi nastanka tumorjev in rakastih celic, oziroma omilijo negativen vpliv prostih radikalov, ki so glavni krivci za nastanek bolezni. Vsebuje tudi obilo encimov, ki so zaviralci vnetij in preprečevalci nastanka čirov na želodcu. Ječmenova trava je tudi izjemno dobra čistilka jeter. Še ena pozitivna lastnost ječmenove trave je v tem, da je zelo učinkovita pri zmanjšanju simptomov kroničnih bolezni.  Zelo jo pohvalijo tako sladkorni bolniki in alergiki, kot tudi astmatiki. Mnogi si z njo pomagajo tudi pri težavah z artritisom, kožnimi boleznimi ter visokim krvnim tlakom. Z zaužitjem ječmenove trave se v našem organizmu aktivira beta sitorel, ki povzroči, da se začne holesterol izločati v črevesje in s tem se zmanjša tudi količina škodljivega holesterola v krvi. Ječmenova trava je med drugim idealna za našo črevesno floro, saj ne vsebuje glutena in zato pozitivno deluje na našo prebavo ter pomaga pri vzpostavitvi bazične sredine. Mnogi jo uživajo v postnem času, pri prebavnih motnjah, pa tudi vsakodnevno.  Je bogat vir folne kisline, ki je zaslužna za celično rast. Ima ogromen delež vitamina B1, celo tridesetkrat več kot mleko. Ječmenova trava vsebuje tudi več vitamina C kot agrumi. Visoka vsebnost železa zdravi slabokrvnost. Daje nam energijo, zavira procese staranja, spodbuja prebavo, topi maščobe, poleg tega pa še lepše spimo.

Za lep in vitek stas poskrbi ječmenova trava

Redno uživanje ječmenove trave je zaslužno za več stvari, ki bodo marsikomu padle v oči: lepi nohti, gladka polt, vitek stas. Najbolj zaslužni za to so betakaroten, ki je pomemben element za boljši vid in lepo kožo, magnezij, cink ter mangan. Slednji je povezan z mnogimi procesi v človeškem organizmu: uravnava krvni tlak, topi telesne maščobe in uravnava spolne hormone. Cink je zaslužen za rast mišic, obnavljanje kožnih celic, skrbi da je naša polt gladka in da nam nohti hitreje rastejo. Ječmenova trava je na voljo za uživanje v obliki prahu ali tablet. Najbolj priporočljivo je zaužiti 1-2 čajni žlički ječmenove trave s tekočino na dan.  Lahko jo gojimo tudi sami. Zagotovo je sveža bolj primerna zaradi večje vsebnosti fitohranil.  Če se odločimo za posušeno različico, moramo preveriti, da ni bila posušena nad temperaturo 40 °C ter da je bila pravilno predelana.

Prispevek pripravila: Malinca Nastja


Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.