Uporaba ingverja in vse o njem

Uporaba ingverja in vse o njem

Komaj pritečeš iz mrzlega zimskega popoldneva po napornem dnevu domov, na toplo, a se po dobre pol ure še vedno ne moreš segreti, če si presedel cel dan in nato še hodil po mrazu nekaj minutk.

Želiš se hitro pogreti – a kako? S čajem, a kakšnim? Ingverjev čaj je super rešitev za zimske dni, saj te pogreje od znotraj in ti pomaga krepiti imunski sistem, ko si najbolj po stresom, pa še tako zelo mrzlo je ter veš, da so že vsi okrog tebe zboleli.

Ingver so uporabljali že stari Kitajci, ki so znani po svojem vedenju na področju zeliščarstva in naravnih metod zdravljenja.

Ingver deluje protivnetno in protibolečinsko ter je tako idealno »zdravilo« za ta letni čas. Poleg krepitve imunskega sistema naj bi bil tudi odlične pri zdravljenju kronične utrujenosti in izboljševanju delovanja našega spomina.

a preprečiš vse posledice stresa in mrzlega vremena si privošči svež ingverjev čas z limoninim sokom in žlico medu. Preprosto nasekljaš olupljeno ingverjevo koreninico in jo preliješ z vrelo vodo, če želiš pa močnejši čaj, pa lahko ingverjeve delce tudi kuhaš par minut na meji vretja. Ko je čas pripravljen, ne pozabi malce počakati, da ne boš z previsoko temperaturo uničila vitaminov limone in zdravilnih učinkovin medu, nato pa si domači zvarek privošči iz tvoje najljubše šalčke, preden se lotiš še preostalih opravil.

AVTOR:  Ksenija Zupanc

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.