Po praznikih je čas za detoks oz. razstrupljanje

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Mnogi se celo leto veselimo veselega decembra in božično-novoletnih praznikov, ki so postali sinonim za veselje, druženje in polne mize dobrot. Nemalokrat pa temu veselemu času sledi obdobje slabega počutja, ki je posledica našega prazničnega predoziranja. 

Ravno zato je januar idealen mesec, da svoje telo nekoliko prečistimo. Tako se bomo izognili morebitnim težavam s prebavo, kožo, utrujenostjo, slabo koncentracijo, glavoboli in mnogim drugim neprijetnostim, ki so lahko znak, da je naše telo preobremenjeno. Čeprav večina od nas ob besedi “detoks” pomisli na neokusne zelenjavno-sadne napitke in veliko odrekanj, pa zima ni ravno pravi čas za to, da se detoksa lotimo na tako ekstremen način.

Obstaja namreč precej enostavnejša alternativa, kjer je treba upoštevati zgolj nekaj preprostih nasvetov.

Spodaj najdeš 4, za več detoks napotkov pa se pridruži brezplačnemu projektu Malinca LIfestyle, ki bo potekal v letu 2020. Več info in prijavni obrazec najdeš s klikom na to povezavo.

1. V prehrano vključi več sadja in zelenjave
Da lahko razstrupimo svoje telo, je ključno, da v svojo prehrano vključimo čim več sadja in zelenjave, ki naj bo sezonsko, lokalno in ekološko.
Na dan je priporočljivo zaužiti vsaj 5 porcij sadja in zelenjave, ki jih je smiselno vključiti v vsak naš obrok. Ena porcija naj bi vsebovala približno 100–150 g sadja in zelenjave.
Ker ima zelenjava še večje razstrupljevalne sposobnosti kot sadje, se poskušaj držati načela, da k trem obrokom dodaš vsaj eno veliko pest zelenjave, k dvema obrokoma pa poljuben kos sadja.

Pripravi si detoks zeleni smuti.
Sestavine za 2 osebi:
* 1 banana
* 2 pesti sveže špinače
* 3 dl mandljevega mleka
* 2 dl vode
* 1 žlička detox mixa

Priprava: Vse sestavine zmešamo v stoječem mešalniku ali s paličnim mešalnikom.

2. Ne pozabi na zadosten vnos tekočine
Če želimo iz telesa odstraniti neželene snovi in pospešiti limfo, ki med razstrupljanjem igra zelo pomembno vlogo, je pomembno, da na dan zaužijemo najmanj 0,3 l tekočine na 10 kg telesne teže. To pomeni, da če imaš 70 kg, je minimalni vnos tekočine 2,1 l dnevno. To naj bo voda ali nesladkan čaj.
Malince predlagamo, da izbiraš med čaji, ki pospešujejo odstranjevanje odvečnih snovi iz telesa. Sem spadajo na primer kopriva, koren kurkume, zeleni čaj in regrat.

3. Izbiraj izdelke, ki ti bodo pomagali do hitrejšega razstrupljanja
Razstrupljanje telesa lahko še dodatno pospešimo tako, da čez dan ob hrani zaužijemo izdelke, ki pomagajo iz telesa odplakniti snovi, ki nam škodijo. Sem spadajo na primer alge, kot je npr. klorela, ječmenova trava in pegasti badelj – te lahko zaužijemo v obliki prehranskega dopolnila.
Obenem pa lahko razstrupljanje pospešimo tudi z mnogimi začimbami, s katerimi izboljšamo okus naše hrane (peteršilj, rožmarin, koriander in kurkuma).

4. Ne pozabi na gibanje
Kljub zimskim temperaturam je pomembno, da greš vsak dan za pol ure na svež zrak in se dodobra nadihaš in malo premigaš.
Ker se toksini, ki se naberejo v telesu, izločajo tudi skozi naše lojnice, ti priporočamo, da se vsaj dvakrat na teden lotiš kakšne fizične aktivnosti, med katero se dodobra spotiš. Vrsta vadbe niti ni tako pomembna, pomembno je, da je ti je tako všeč, da se jo boš z veseljem lotil oz. lotila.

Lahko pa se preizkusiš tudi v detoks obrazni jogi, ki bo prečistila tvoje misli, ti dala energijo za premagovanje vsakodnevnih izzivov ter hkrati pomagala odpraviti strupe iz tvojega telesa.

Če želiš o uspešnem razstrupljanju in detoks obrazni jogi izvedeti več, spremljaj Malinca Lifestyle program, kjer bomo skupaj naredili 4-tedenski Detoks izziv.

Izpolni spodnji obrazec in se nam pridruži že danes, štartamo 1.1.2020.

Prijavni obrazec Malinca Lifestlye

Če želiš, da ti pošljemo brezplačno knjižico Malinca Lifestyle vpiši spodaj še svoj naslov.

Želim prejemati e-sporočila v zvezi s projektom Malinca Lifestyle. E-sporočila bomo pošiljali 1x tedensko.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek