Najboljše  za našo kožo je tisto, kar najdemo v naravi

Najboljše za našo kožo je tisto, kar najdemo v naravi

Ni pomembno samo, kaj dajemo vase, ampak tudi nase. Naša koža namreč deluje kot sito, saj večino nanesenih stvari prodre skozi povrhnjico, preide v naš krvni obtok in posledično v naše celice ter organe. Zato je smiselno, da na kožo dajemo čim bolj naravne izdelke in ne takih, ki imajo med sestavinami navedena zapletena in neznana imena.

Kljub temu da se vedno več govori o pozitivnih učinkih naravne kozmetike, ima vseeno veliko ljudi zakoreninjena negativna prepričanja glede uporabe naravne kozmetike, ki pa znajo biti povsem napačna.

Malince ti bomo zaupale, katera so 3 najpogostejša in ti razložile, zakaj ne držijo.

1. Naravna kozmetika je neučinkovita

Tako kot pri ostalih lepotnih izdelkih, je tudi pri naravni kozmetiki zelo pomembna njena kakovost. Pomembno je, da izbiraš izdelke, ki so 100 % naravni, saj bodo le-ti ohranili vse hranljive snovi in imeli učinek, ki si ga želimo doseči. Ker naravna kozmetika vsebuje izvlečke iz pravih rastlin, ne predstavlja nevarnosti za naše zdravje, prav tako pa se ne skuša vmešati v naravne procese, ki potekajo v telesu, pač pa jih maksimalno podpre.


2. Olja koži škodijo

Če uporabljaš naravna, ekološko pridelana in nerafinirana, hladno stiskana olja, je tvoja skrb odveč. Vseeno pa ti priporočam, da ob izbiri olja za obraz paziš še na en zelo pomemben kriterij – olje ne sme biti komedogeno. Torej ne sme mašiti por. Med takšna olja spadajo šipkovo olje, arganovo olje, konopljino olje, jojobino olje


3. Aknaste in mastne kože se ne morem znebiti z naravnimi izdelki

Najbolj skeptični so glede uporabe tisti, ki imajo aknasto in mastno kožo. Prepričani so namreč, da bodo z naravno kozmetiko naredili še več škode, zato raje posegajo po izdelkih, ki vsebujejo veliko alkohola, kislin in drugih snovi, ki naj bi sušile mozolje. To je morda res, ampak te sestavine imajo tudi drugo, manj prijetno plat. Poleg zmanjševanja sebuma, oslabijo tudi tvojo lipidno bariero kože. S tem pripravijo popolno gojišče za slabe bakterije in ti na dolgi rok lahko povzročijo še več mozoljev in še bolj mastno kožo.

Če tudi ti želiš svoji koži privoščiti le najboljše iz narave, lahko za začetek pobrskaš po kuhinji in si kar doma pripraviš domač piling za telo iz štirih sestavin.

Potrebuješ:
* štiri žlice sladkorja (pomaga pri odstranitvi odmrlih celic)
* dve žlici medu (deluje protivnetno in pospešuje celjenje)
* dve žlici poljubnega olja
* sok polovice limone (vsebuje vitamin C)

Vse sestavine zmešaš, jih z nežnimi gibi vmasiraš v kožo in pustiš delovati še 5 minut. Potem spereš z mlačno vodo in nadaljuješ svojo običajno nego.