Makova rolada s čokolado
SESTAVINE
OSNOVA:
* 100 gramov mletih orehov
* 100 gramov ovsenih kosmičev
* 200 gramov rozin
* 50 gramov kokosovega olja
NADEV:
* 100 gramov maka
* 1,5 -2 dcl vode
* pomarančna lupinica
* 50 gramov kokosove moke
* 50 gramov kokosovega sladkorja
* 50 gramov kokosovega olja
* 2 jž lecitina
GLAZURA:
* 5 jž kakava v prahu
* 3 jž kokosovega olja
* 5 jž agave
* 0,3 dcl vode
* vanilija v prahu
OPIS POSTOPKA: Ovsene kosmiče zmeljemo do finega v kavnem mlinčku. Dodamo mlete orehe, rozine in kokosovo olje. V mešalniku dobro premešamo in razporedimo na peki papir. Mak namakamo v vodi (približno pol ure). Skupaj z ostalimi sestavinami za nadev dobro premešamo v mešalniku in razporedimo po osnovi. Zavijemo v rolado, pri tem si lahko pomagamo s peki papirjem. Postavimo v zamrzovalnik za pol ure. Ko je rolada ohjalena jo premažemo s čokoladno glazuro in to po želji posipamo z mletimi kakavovimi zrni. Postrežemo ohlajeno.
RECEPT SESTAVIL: Sašo Sketa
Komentarji (0)