Makova rolada s čokolado
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Makova rolada s čokolado

SESTAVINE 

OSNOVA:

* 100 gramov mletih orehov

* 100 gramov ovsenih kosmičev

* 200 gramov rozin

* 50 gramov kokosovega olja

NADEV:

* 100 gramov maka

* 1,5 -2 dcl vode

* pomarančna lupinica

* 50 gramov kokosove moke

* 50 gramov kokosovega sladkorja

* 50 gramov kokosovega olja

* 2 jž lecitina

GLAZURA:

* 5 jž kakava v prahu

* 3 jž kokosovega olja

* 5 jž agave

* 0,3 dcl vode

* vanilija v prahu



OPIS POSTOPKA: Ovsene kosmiče zmeljemo do finega v kavnem mlinčku. Dodamo mlete orehe, rozine in kokosovo olje. V mešalniku dobro premešamo in razporedimo na peki papir. Mak namakamo v vodi (približno pol ure). Skupaj z ostalimi sestavinami za nadev dobro premešamo v mešalniku in razporedimo po osnovi. Zavijemo v rolado, pri tem si lahko pomagamo s peki papirjem. Postavimo v zamrzovalnik za pol ure. Ko je rolada ohjalena jo premažemo s čokoladno glazuro in to po želji posipamo z mletimi kakavovimi zrni. Postrežemo ohlajeno.  

RECEPT SESTAVIL:
Sašo Sketa 


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.