Limonin naravni domači piling za telo

Limonin naravni domači piling za telo

Limonin naravni domači piling za telo (2)Piling je skrivna sestavina vsake lepe kože. S pilingom odstranimo odmrlo kožno plast zato je ga priporočljivo izvajati enkrat do največ dvakrat tedensko odvisno od vaše kože. Piling kožo pripravi na hitrejše obnavljanje in lažje absorbiranje negovalnih izdelkov.

Ker je poletje pred vrati sem se odločila za malo bolj svež in poživitveni pilig z vonjem limone in limonske trave.

Sestavine za piling so:

• mešanica mlete in grobe soli

• olivno olje

• lupinico ene eko limone

• sok pol eko limone

• 10 kapljic bio eteričnega olja limonske trave

Potrebuješ še: posodico ali kozarec, ki se dobro zapre. 

Postopek: Na samem začetku zmešaš obe vrsti soli, dodaš olivno olje in dobro premešaš. Limonino lupinico naribaš in iztisneš sok pol limone, dodaš še 10 (ali po želji) kapljic bio eteričnega olja limonske trave, vse skupaj dobro premešaš in piling je pripravljen.

Ob izvajanju pilinga je potrebno opozoriti, da ga ne izvajamo po britju, naša koža ne sme biti suha, saj je tako veliko večja verjetnost, da jo poškodujemo in izvajamo ga nežno ne pregrobo in ne predolgo na enem samem mestu. 

Pri dodajanju eteričnih olj pilingu se lahko vonj prilagodite vašim željam in okusom. Prav tko lahko poleg olivnega olja dodate tudi katerokoli drugo olje (kokosovo, mandljevo,..).
Odkar sem prvič sama preizkusila narediti domači piling, ga ne kupim nikoli več, saj sig a lahko naredim vedno svežega in po svojem okusu, na kar vsekakor vpliva tudi letni čas.

Preizkusite piling, sestavite si povsem svoj unikaten recept in naj bo to poletje tudi vaša koža lepa in zdrava!

PRISPEVEK PRIPRAVILA: Romana K.


Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.