VIDEO: Bananin sladoled z arašidovim maslom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Bananin sladoled z arašidovim maslom

1

Recept za odličen sladoled, ki ga lahko pripravimo tudi brez aparata za pripravo sladoleda.

SESTAVINE:
* 3 večje olupljene banane
*
ščepec cimeta
* ščepec himalajske soli za okus
* 2 kapljici vanilijevega ekstrakta
* 1 žlica naravnega arašidovega masla
* praženi arašidi za dekoracijo
* borovnice za dekoracijo


OPIS POSTOPKA: Banane narežemo na manjše koščke in jih damo v blender. Dodamo arašidovo maslo, vanilijev ekstrakt in cimet in zmiksamo vse sestavine. Damo v aparat za pripravo sladoleda. Pripravljen sladoled okrasimo z mletimi praženimi arašidi in borovnicami ter postrežemo.

V kolikor nimate aparata za pripravo sladoleda: Koščke banane postavimo v zamrzovalnik za vsaj eno uro. Popolnoma morajo zamrzniti. Ko so nared, jih damo v mikser in miksamo vse do gladke ter kremaste mase.Nato dodamo ostale sestavine in vse skupaj zmešamo. Pripravljen sladoled okrasimo z mletimi praženimi arašidi in borovnicami ter postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: 10 min (brez zamrzovanja)
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

* 3 večje olupljene banane * ščepec cimeta * ščepec himalajske soli za okus * 2 kapljici vanilijevega ekstrakta * 1 žlica naravnega arašidovega masla * praženi arašidi za dekoracijo * borovnice za dekoracijo Banane narežemo na manjše koščke in jih damo v blender. Dodamo arašidovo maslo, vanilijev ekstrakt in cimet in zmiksamo vse sestavine. Damo v aparat za pripravo sladoleda. Pripravljen sladoled okrasimo z mletimi praženimi arašidi in borovnicami ter postrežemo. V kolikor nimate aparata za pripravo sladoleda: Koščke banane postavimo v zamrzovalnik za vsaj eno uro. Popolnoma morajo zamrzniti. Ko so nared, jih damo v mikser in miksamo vse do gladke ter kremaste mase.Nato dodamo ostale sestavine in vse skupaj zmešamo. Pripravljen sladoled okrasimo z mletimi praženimi arašidi in borovnicami ter postrežemo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

marija mrakič

Zahvaljujem se vam za recepte.