Zrezki v smetanovi omaki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zrezki v smetanovi omaki

2

Moji najljubši zrezki v smetanovi omaki po čisto preprostem receptu. Za prilogo lahko ponudite karkoli, njoke, pire krompir, riž... Jaz sem si jih privoščila s koščkom polnozrnatega kruha in veliko skledo fižolove solate.

SESTAVINE za 2 osebi:
* 300 g piščančjega mesa (približno 1 file)
* 1 čebula
* žlica olivnega olja
* 2,5 dcl smetane za kuhanje
* himalajska sol
* poper
* začimbe po želji
* parmezan po želji

OPIS POSTOPKA: Čebulo drobno sesekljamo in jo prepražimo na olivnem olju. Meso narežemo na zrezke in ga dodamo v ponev, ter popečemo. Med peko ga lahko po malem zalivamo z vodo. Na koncu v ponev dodamo še smetano za kuhanje in vse skupaj začinimo ter dobro premešamo. Po želji lahko dodamo še malo naribanega parmezana.

Postrežemo s poljubno prilogo.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinca

Danica, navadno smetano za kuhanje lahko vedno zamenjate z lahko (Mu cuisine light) ali pa uporabite kakšno rastlinsko različico kot je ovsena krema in tako znižate kalorično vrednost obroka.

Danica Gorenc

A se to uporablja navadna smetana ali kaka druga? Zdi se mi da je potem to kar dosti kalorična jed. Hvala