Riž brez OH s piščancem v curry omaki
SESTAVINE (za 2 osebi):
* 200g riža brez OH
* 200g piščančjih prsi
* 2dcl smetane za kuhanje
* pest arašidov
* ena zvrhana žlička curry-ija
* ščep mletega ingverja
* čajna žlica moke
* 0,8 dcl vode
* začimbe: sol, poper, curry, ingver, česen, rdeča paprika, olivno olje
OPIS POSTOPKA: Piščančje prsi operemo, osušimo, narežemo na poljubno velike koščke in jih začinimo s soljo, poprom, česnom ter rdečo papriko. V ponvi segrejemo olivno olje in popečemo piščančje prsi z obeh strani. Pečemo toliko časa, da znotraj niso več roza barve (to preverimo tako, da vzamemo en košček piščanca in ga prerežemo čez sredino). Meso preložimo na krožnik in pustimo, da stoji. Omako pripravimo tako, da v ponev vlijemo smetano za kuhanje, curry, česen v prahu, ingver ter sol. Dobro premešamo in pustimo, da zavre. Piščanca postavimo nazaj v ponev z omako in na zmernem ognju pustimo kuhati še okoli 15-20 minut. V omako počasi vmešamo še 0,8 dcl vode, zmešano s čajno žlico moke. Počakamo, da omaka zavre in zraven neprestano mešamo. Na koncu omaki vmešamo še pest arašidov. Riž brez OH pripravimo v skladu z navodili na embalaži in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl
Komentarji (0)