Hrustljavi nageci
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Hrustljavi nageci

4
SESTAVINE:
* 300g edamca v kosu
* 1 večje jajce ali 2 manjši 
* 4 jedilne žlice razmaščene sezamove moke
* 4 jedilne žlice mletih lešnikov 
* 2 jedilni žlici sezama 
* kokosova maščoba za pečenje 
* sol
 
OPIS POSTOPKA: Jajce razžvrkljamo in osolimo. V eno skodelico damo sezamovo moko.V drugi zmešamo skupaj mlete lešnike in sezam. Sir narežemo na poljubno velike kocke, debele vsaj 1 cm. Kocke sira najprej povaljamo v sezamovi moki, nato v jajcu in na koncu v mešanici mletih lešnikov in sezama. (Po želji lahko povaljamo še enkrat v jajcu in mešanici. Jaz sem jih samo enkrat in sir ni stekel ven med peko.) V ponvi stopimo kokosovo maščobo in v njej na hitro ocvremo panirane kocke sira.
 
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Valentina Virag
* 300g edamca v kosu * 1 večje jajce ali 2 manjši  * 4 jedilne žlice razmaščene sezamove moke * 4 jedilne žlice mletih lešnikov  * 2 jedilni žlici sezama  * kokosova maščoba za pečenje  * sol   Jajce razžvrkljamo in osolimo. V eno skodelico damo sezamovo moko.V drugi zmešamo skupaj mlete lešnike in sezam. Sir narežemo na poljubno velike kocke, debele vsaj 1 cm. Kocke sira najprej povaljamo v sezamovi moki, nato v jajcu in na koncu v mešanici mletih lešnikov in sezama. (Po želji lahko povaljamo še enkrat v jajcu in mešanici. Jaz sem jih samo enkrat in sir ni stekel ven med peko.) V ponvi stopimo kokosovo maščobo in v njej na hitro ocvremo panirane kocke sira.  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (4)

Malinca

Hojla Karmen,
seveda lahko uporabite tudi kakšno drugo moko po želji.

Karmen Kuzma Jelovšek

Je lahko tudi kaksna druga moka?

Malinca Natalija

Hojla,
moka je znamke Sukrin, kupljena pa je bila v trgovini Maxximum Shop.
Lep pozdrav

Polona Reberšak

Zdravo,
eno vprašanje.. kje se dobi razmaščena sezamova moka?