Enostavna kokosova rulada (LCHF)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Enostavna kokosova rulada (LCHF)

Zelo hitro pripravljena rulada, ki vedno uspe.

SESTAVINE:
Za biskvit:
* 3 jajca
* 3 žlice eritritola
* 5 velikih žlic mletih orehov ali mletih lešnikov
* 1 žlička pecilnega praška
* 1 žlica ruma (lahko tudi izpustite)
 
Za nadev:
* 250 g kisle smetane
* 100 g nastrganega kokosa
* 1-2 žlici eritritola
* temna čokolada za preliv
 

OPIS POSTOPKA: Rumenjake ločimo od beljakov. Beljakom dodamo eritritol in jih stepimo v trd sneg. Rumenjake zmešamo z orehi/lešniki, pecilnim praškom in rumom. Počasi primešamo še beljake. Maso dajte na papir za peko in pecite pri 180 stopinjah približno 15 minut, dokler testo rahlo ne porumeni. Ko je testo pečeno, še vročega zavijte v rulado in pustite, da se ohladi. Za nadev zmešamo kislo smetano, kokos in dodamo eritritol po okusu. Ko je biskvit hladen ga razvijemo, odstranimo peki papir ter enakomerno premažemo z nadevom. Rulado lahko polijemo še s stopljeno temno čokolado. Rulado pustimo nekaj časa v hladilniku, da se testo navlaži (približno 2-3 ure).

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Za biskvit: * 3 jajca * 3 žlice eritritola * 5 velikih žlic mletih orehov ali mletih lešnikov * 1 žlička pecilnega praška * 1 žlica ruma (lahko tudi izpustite)   Za nadev: * 250 g kisle smetane * 100 g nastrganega kokosa * 1-2 žlici eritritola * temna čokolada za preliv   Rumenjake ločimo od beljakov. Beljakom dodamo eritritol in jih stepimo v trd sneg. Rumenjake zmešamo z orehi/lešniki, pecilnim praškom in rumom. Počasi primešamo še beljake. Maso dajte na papir za peko in pecite pri 180 stopinjah približno 15 minut, dokler testo rahlo ne porumeni. Ko je testo pečeno, še vročega zavijte v rulado in pustite, da se ohladi. Za nadev zmešamo kislo smetano, kokos in dodamo eritritol po okusu. Ko je biskvit hladen ga razvijemo, odstranimo peki papir ter enakomerno premažemo z nadevom. Rulado lahko polijemo še s stopljeno temno čokolado. Rulado pustimo nekaj časa v hladilniku, da se testo navlaži (približno 2-3 ure).
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.