Čokoladna torta iz 3 sestavin
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladna torta iz 3 sestavin

5

Nikoli ne bi ugotovila, da so v tej tortici samo 3 sestavine. Tortica je sočna, mehka, skoraj penaste strukture in zelo zelo čokoladna. Primerna za vse čokoholike :) Zraven odlično paše kakšna sadna polivka, sveže sadje, kepica sladoleda ali stepena sladka smetana. 

SESTAVINE:
* 200 g kremnega sirčka (sirni namaz)
* 200 g temne čokolade
* 5 jajc

OPIS POSTOPKA: Pripravimo si pekač za torto in ga dobro namastimo ali pa uporabimo peki papir. Torto sem pekla v okroglem pekaču premera 24 cm. Potrebujemo pa še en večji pekač, v katerega lahko postavimo ta manjši pekač. Pečico segrejemo na 150 stopinj. Nad vodni kopeli počasi stopimo čokolado in kremni sir. Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake dodamo k stopljeni čokoladni masi, jih dobro umešamo in damo maso na stran. Beljake stepemo v trd sneg in ga čisto počasi vmešamo k masi. Vse skupaj vlijemo v okrogel pekač. Okrogel pekač postavimo v večji pekač, in v večji pekač nalijemo vode do polovice višine manjšega pekača. Damo v pečico oba pekača in pečemo 30 minut. Pečico ugasnemo, tortico pa pustimo še 15 minut v pečici. Tortico pustimo v pekaču, da se popolnoma ohladi.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut + 45 minut peke 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

* 200 g kremnega sirčka (sirni namaz) * 200 g temne čokolade * 5 jajc  Pripravimo si pekač za torto in ga dobro namastimo ali pa uporabimo peki papir. Torto sem pekla v okroglem pekaču premera 24 cm. Potrebujemo pa še en večji pekač, v katerega lahko postavimo ta manjši pekač. Pečico segrejemo na 150 stopinj. Nad vodni kopeli počasi stopimo čokolado in kremni sir. Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake dodamo k stopljeni čokoladni masi, jih dobro umešamo in damo maso na stran. Beljake stepemo v trd sneg in ga čisto počasi vmešamo k masi. Vse skupaj vlijemo v okrogel pekač. Okrogel pekač postavimo v večji pekač, in v večji pekač nalijemo vode do polovice višine manjšega pekača. Damo v pečico oba pekača in pečemo 30 minut. Pečico ugasnemo, tortico pa pustimo še 15 minut v pečici. Tortico pustimo v pekaču, da se popolnoma ohladi.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (5)

Malinca Andreja

Hojla Polona, pekač je nujno treba položiti v večji pekač z vodo, saj le tako dobimo to puhasto strukturo torte. Za večji pekač lahko uporabite kar globok pekač od pečice.

Malinca Andreja

Hojla Leander, kremni sircek sem kupila v hoferju - bio kremni sir natur.

Polona Köveš

Pozdravljeni,

zanima me, zakaj je potrebno naliti v še en pekač vodo? Je pekač z maso nujno potrebno postaviti v pekač z vodo, ali lahko vodo postavim tudi v skodelici v pečico, če nimam dveh pekačev?

Hvala in lep pozdrav,

Polona

Leander Razboršek

Malince, pozdravljene! Zanima me, kakšen kremni sirček priporočate?

Silvestra Kržan

Vau neverjeten recept