LCHF muffini z malinami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

LCHF muffini z malinami

Krhki in slastni muffini so odlični za zajtrk, malico ali sladico. Pripravljeni brez moke so primerni tdi za LCHF način prehranjevanja.



SESTAVINE:

* 150 g nastrganega kokosa

* 100g whey beljakovin - vanilija

* 50g eritritola

* 200g malin

* 1 vrečka pecilnega praška

* 2 jajci

* 5 žlic kokosovega olja

* 2 dl mleka

* limonin sok




OPIS POSTOPKA: Rumenjake ločimo od beljakov, iz beljakov stepemo sneg. V posodo z rumenjaki dodamo sladkor ter limonin sok - pomešamo. Prilijemo kokosovo olje in ponovno premešamo. Dodamo nastrgan kokos, beljakovine in pecilni prašek, spet premešamo. Dobimo suho maso, ki ji prilijemo mleko in mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes. Dodamo še stepen sneg, ki smo ga pripravili na začetku in maline – narahlo vse skupaj premešamo kar z žlico. Maso vlijemo v modelčke za mafine , pečemo 20 do 25 minut na 170 stopinj.



ČAS PRIPRAVE: 10 minut + peka v pečici

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana K.


,* 150 g nastrganega kokosa ,* 100g whey beljakovin - vanilija ,* 50g eritritola ,* 200g malin ,* 1 vrečka pecilnega praška ,* 2 jajci ,* 5 žlic kokosovega olja ,* 2 dl mleka ,* limonin sok , , Rumenjake ločimo od beljakov, iz beljakov stepemo sneg. V posodo z rumenjaki dodamo sladkor ter limonin sok - pomešamo. Prilijemo kokosovo olje in ponovno premešamo. Dodamo nastrgan kokos, beljakovine in pecilni prašek, spet premešamo. Dobimo suho maso, ki ji prilijemo mleko in mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes. Dodamo še stepen sneg, ki smo ga pripravili na začetku in maline – narahlo vse skupaj premešamo kar z žlico. Maso vlijemo v modelčke za mafine , pečemo 20 do 25 minut na 170 stopinj.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.