Trio kroglice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Trio kroglice

1

Se ti pogosto dogaja, da ti pade sladkor in nato posežeš po nezdravih prigrizkih. Preizkusi ta preprost recept za kroglice, ki bodo na zdrav in dolgotrajnejši način poskrbele za dvig energije.



SESTAVINE:

* 50g bele čokolade

* 50g mlečne čokolade

* 10 lešnikov

* 10 mandeljev

* 60 g kokosove moke

* 30 ml mleka

* 25 g stopljenega masla

* 100 g piškotov

* 70 ml mleka

* 2 žlici kakava v prahu

* čokoladne mrvice

* kokosova moka O



PIS POSTOPKA:
Belo in mlečno čokolado stopimo nad paro in v belo čokolado pomočimo mandlje, v mlečno pa lešnike. Položimo jih na peki papir in pustimo, da se ohladijo. Kokosovo moko, mleko in stopljeno maslo zmešamo in pustimo da se masa ohladi. Za kakavovo maso zdrobimo piškote v prah in jim dodamo mleko ter kakav. Ko se obe masi ter oreščki ohladijo lahko začnemo s sestavljanjem. Okoli mandljev v beli čokoladi damo črno maso ter potem še belo maso. Lešnike v mlečni čokoladi pa najprej damo v belo maso, kasneje pa še v črno. Bele kroglice povaljamo v čokoladnih mrvicah, črne pa v kokosovi moki. Iz ostanka mase lahko naredimo še enobarvne kroglice.



RECEPT SESTAVILA: Ana Čeperlin


,* 50g bele čokolade ,* 50g mlečne čokolade ,* 10 lešnikov ,* 10 mandeljev ,* 60 g kokosove moke ,* 30 ml mleka ,* 25 g stopljenega masla ,* 100 g piškotov ,* 70 ml mleka ,* 2 žlici kakava v prahu ,* čokoladne mrvice ,* kokosova moka
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Urša

Okusne ampak meni niso niti približno uspele kot na sliki. Masa je bila zelo pacasta in je na koncu nastala belo rjava packarija. Za pojest so ble pa vseeno :)