Hitre proteinske kroglice z lešniki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Hitre proteinske kroglice z lešniki

Se ti pogosto dogaja, da ti pade sladkor in nato posežeš po nezdravih prigrizkih. Preizkusi ta preprost recept za kroglice s kokosom in lešniki.



SESTAVINE:

* 50g ovsenih kosmičev

* 80g kokosove moke

* banana

* 2 žlici puste skute

* sesekljani lešniki (po občutku, lahko pa dodamo tudi katere druge oreščke)

* žlička stevie


* žlica cimeta

* nekaj stopljene kokosove maščobe/olja

* merica proteinov, okus karamela (seveda lahko izberemo kateri drugi okus, ki nam ustreza)




OPIS POSTOPKA: Banano zmiksamo z malo vode, da dobimo gostejšo tekočo zmes in nato vse sestavine skupaj zmešamo, da dobimo enakomerno maso. Če se nam zdi, da masa ni dovolj gosta in se ne sprijema dovolj dobro, dodamo še malo ovsenih kosmičev ali kokosove moke. Maso za nekaj časa postavimo v hladilnik, nato pa oblikujemo kroglice, ter povaljamo v kokosovi moki in same kroglice postavimo še za nekaj časa v zamrzovalnik, da se lepo strdijo. Postrežemo ob kavi ali čaju, pa dober tek.



ČAS PRIPRAVE: 10 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Vita H.  


,* 50g ovsenih kosmičev ,* 80g kokosove moke ,* banana ,* 2 žlici puste skute ,* sesekljani lešniki (po občutku, lahko pa dodamo tudi katere druge oreščke) ,* žlička stevie ,* žlica cimeta ,* nekaj stopljene kokosove maščobe/olja ,* merica proteinov, okus karamela (seveda lahko izberemo kateri drugi okus, ki nam ustreza) , , Banano zmiksamo z malo vode, da dobimo gostejšo tekočo zmes in nato vse sestavine skupaj zmešamo, da dobimo enakomerno maso. Če se nam zdi, da masa ni dovolj gosta in se ne sprijema dovolj dobro, dodamo še malo ovsenih kosmičev ali kokosove moke. Maso za nekaj časa postavimo v hladilnik, nato pa oblikujemo kroglice, ter povaljamo v kokosovi moki in same kroglice postavimo še za nekaj časa v zamrzovalnik, da se lepo strdijo. Postrežemo ob kavi ali čaju, pa dober tek.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.