Brusnično-mandljeve energijske kroglice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Brusnično-mandljeve energijske kroglice

Se ti pogosto dogaja, da ti pade sladkor in nato posežeš po nezdravih prigrizkih. Preizkusi ta preprost recept za kroglice, ki bodo na zdrav in dolgotrajnejši način poskrbele za dvig energije. 



SESTAVINE:

* 80g ovsenih kosmičev

* 45g nasekljanih mandljev

* 25g kokosove moke

* 1 žlica zmletih lanenih semen (lahko spustite)

* 2-3 žlice arašidovega masla

* 2 žlici medu

* 2 žlici čežane

* 50g suhih brusnic

* 100g stopljene temperirane temne čokolade




OPIS POSTOPKA: Ovsene kosmiče (tiste, ki se hitro skuhajo), kokosovo moko, nasekljane mandlje enakomerno posujemo na pekač in pražimo v pečici 8-10min na 180°C. Malce ohladimo. V drugi posodi zmešamo arašidovo maslo, med, čežano, dodamo zmleta lanena semena ter mešanico s pekača. Na koncu primešamo še sesekljane suhe brusnice. Kroglice postavimo v hladilnik in med tem pripravimo čokolado za pomakanje. Čokolado temperiramo (67g jo stopimo nad paro, 33g pa jo fino nasekljamo in koščke dodamo stopljeni čokoladi), tako se bo čokolada posušila na sobni temperaturi. Kroglice vzamemo iz hladilnika in polovico pomočimo v čokolado. zlagamo jih na pekač obložen s peki papirjem. Ko se čokolada strdi, jih zložimo v posodico, dobro zapremo in hranimo v hladilniku.



ČAS PRIPRAVE: 1h

RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih  


,* 80g ovsenih kosmičev ,* 45g nasekljanih mandljev ,* 25g kokosove moke ,* 1 žlica zmletih lanenih semen (lahko spustite) ,* 2-3 žlice arašidovega masla ,* 2 žlici medu ,* 2 žlici čežane ,* 50g suhih brusnic ,* 100g stopljene temperirane temne čokolade , , Ovsene kosmiče (tiste, ki se hitro skuhajo), kokosovo moko, nasekljane mandlje enakomerno posujemo na pekač in pražimo v pečici 8-10min na 180°C. Malce ohladimo. V drugi posodi zmešamo arašidovo maslo, med, čežano, dodamo zmleta lanena semena ter mešanico s pekača. Na koncu primešamo še sesekljane suhe brusnice. Kroglice postavimo v hladilnik in med tem pripravimo čokolado za pomakanje. Čokolado temperiramo (67g jo stopimo nad paro, 33g pa jo fino nasekljamo in koščke dodamo stopljeni čokoladi), tako se bo čokolada posušila na sobni temperaturi. Kroglice vzamemo iz hladilnika in polovico pomočimo v čokolado. zlagamo jih na pekač obložen s peki papirjem. Ko se čokolada strdi, jih zložimo v posodico, dobro zapremo in hranimo v hladilniku.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.