Kremni tunin namaz

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Kremast in okusen tunin namaz, za katerega ne potrebujemo veliko sestavin in časa. Odlično se prilega postrežen na svežem hrustljavem ali popečenem kruhu. Primeren tako za začetek dneva kot tudi za večerjo ali pa samo vmesni prigrizek.

SESTAVINE:
*2 konzervi tune v oljčnem olju
*strok česna
*3 velike kisle kumarice
*2 veliki žlici kisle smetane
*2 veliki žlici sirnega namaza
*ščepec himalajske soli
*ščepec bazilike
*nekaj lističev peteršilja

OPIS POSTOPKA: Tunino odpremo, odlijemo olje in predevamo v skledo. Olupimo česen in ga stisnemo v stiskaču ali pa ga res drobno, fino sesekljamo. Operemo lističe peteršilja in dobro sesekljamo, da v namazu ne ostanejo večji delci.

Kumarice narežemo na drobne koščke in dodamo v skledo. Dodamo še kislo smetano, namaz in baziliko ter naprej vse skupaj na rahlo premešamo. Nato s paličnim mešalnikom spasiramo vse sestavine. Ne pasiramo predolgo, da namazu ostane lepa kremasta struktura. Na koncu po okusu dodamo še sol in rahlo premešamo. Hranimo pokritega s folijo v hladilniku.
 
Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.
 
ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA:
Malinca Natalija

OPIS POSTOPKA: Tunino odpremo, odlijemo olje in predevamo v skledo. Olupimo česen in ga stisnemo v stiskaču ali pa ga res drobno, fino sesekljamo. Operemo lističe peteršilja in dobro sesekljamo, da v namazu ne ostanejo večji delci. Kumarice narežemo na drobne koščke in dodamo v skledo. Dodamo še kislo smetano, namaz in baziliko ter naprej vse skupaj na rahlo premešamo. Nato s paličnim mešalnikom spasiramo vse sestavine. Ne pasiramo predolgo, da namazu ostane lepa kremasta struktura. Na koncu po okusu dodamo še sol in rahlo premešamo. Hranimo pokritega s folijo v hladilniku.   Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.   ČAS PRIPRAVE: 15 minRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek