Kremni tunin namaz
Kremast in okusen tunin namaz, za katerega ne potrebujemo veliko sestavin in časa. Odlično se prilega postrežen na svežem hrustljavem ali popečenem kruhu. Primeren tako za začetek dneva kot tudi za večerjo ali pa samo vmesni prigrizek.
SESTAVINE:
*2 konzervi tune v oljčnem olju
*strok česna
*3 velike kisle kumarice
*2 veliki žlici kisle smetane
*2 veliki žlici sirnega namaza
*ščepec himalajske soli
*ščepec bazilike
*nekaj lističev peteršilja
Kumarice narežemo na drobne koščke in dodamo v skledo. Dodamo še kislo smetano, namaz in baziliko ter naprej vse skupaj na rahlo premešamo. Nato s paličnim mešalnikom spasiramo vse sestavine. Ne pasiramo predolgo, da namazu ostane lepa kremasta struktura. Na koncu po okusu dodamo še sol in rahlo premešamo. Hranimo pokritega s folijo v hladilniku.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija
Komentarji (0)