Kokosova veganska torta
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kokosova veganska torta

SESTAVINE: 

Testo:

* 110 g polnozrnate pirine moke

* 20 g kakava v prahu

* 70 g kokosovega sladkorja

* ščep soli

* pol žličke vinskega kamna

* 1 žlica vanilijevega ekstrakta (polovico stroka vanilije)

* 50 gramov kokosovega olja

* 150 ml kokosovega mleka



Kokosova krema:

* 250 ml kokosovega mleka

* 3 žlice kokosove moke

* 2 žlici kokosovega sladkorja



Sadje (maline, borovnice, ribez)



OPIS POSTOPKA: V skledi zmešano moko, sol in vinski kamen, drugi skledi pa sladkor, stopljeno kokosovo maslo, vanilijo in kokosovo mleko. Med mešanjem suhe in mokre sestavine združimo in dobro premešamo. Testo namažemo v pekač (prb. 26 cm), ki naj bo dobro namaščen ali pa obložen s peki papirjem. Pečemo 15-20 minut na 175 stopinjah. Pečen biskvit ohladimo. Gosto kokosovo maso, ki se običajno nabere na vrhu pločevinke kokosovega mleka poberemo in skupaj s kokosovim sladkorjem in kokosovo moko zmiksamo na visoki hitrosti. Dobimo zelo rahlo kokosovo kremo, ki jo premažemo čez ohlajen biskvit. Na kremo položimo poljubno jagodičje. Tortico postavimo v hladilnik in čez prb. 2 ure jo že lahko poskusimo. Tortico lahko postrežemo s stepeno sladko smetano. Njami!  

RECEPT PRIPRAVILA:
Malinca Andreja


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.