Kokosov curry z bučo, čičeriko in špinačo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kokosov curry z bučo, čičeriko in špinačo

SESTAVINE (za 1 osebo): 

* polovico manjše šalotke

* malo nastrganega ingverja

* manjši strok česna (ali polovica)

* curry začimba ali mešanica začimb po okusu (moja izbira: kurkuma, mleta rdeča paprika, kumina, grško seno, koriandrova semena, kajenski poper, črni poper)

* polovico buče

* pol kozarčka vložene čičerike

* pest sveže špinače

* pest zamrznjenega graha

* kokosovo olje

* kokosova krema (ali mleko)

* sol

* 70 g belega basmati riža



POSTOPEK PRIPRAVE: Na kokosovem olju prepražiš čebulico, ingver in česen. Mešaš in čez nekaj minutk dodaš začimbe. Če boš uporabil(a) cela zrnja (velja za grško seno, kumino in koriandrova semena), jih pred tem dobro stri v terilniku. Ko vse skupaj zadiši, dodaj na manjše koščke narezano bučo (nekaterih niti ni potrebno lupiti). Koksovo kremo zmešaj z malo vode in prilij buči. Namesto kreme lahko uporabiš tudi kokosovo mleko. Bučo zaliješ le toliko, da je vsa pokrita. Ko se zmehča, dodaš vloženo čičeriko, grah in nekaj sveže špinače. Kuhaš še minutko, curry pa pred serviranjem potreseš s peteršiljem (lahko tudi korianrom) in žlico kokosove moke. Med kuhanjem cuurya po navodilih iz embalaže skuhaš riž. To lahko storiš tudi prej in poleg curryja ponudiš hladen riž. Vmešan v curry se bo tako ali tako ponovno pregrel.

RECEPT PRIPRAVILA: Katja - Cook, eat and smile


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.