Kdo so kineziologi in kdo kinologi

Kdo so kineziologi in kdo kinologi

Najprej razčistimo razliko. Kineziologi so strokovnjaki na področju gibanja človeškega telesa, kinologi pa so strokovnjaki za pse :) Sicer je med kineziologi veliko tistih, ki imajo radi pse, vendar se bomo tokrat ustavili pri razlagi dela kineziologov.

Kineziologi so strokovnjaki na področju gibanja človeškega telesa. Kineziolog je nekdo, ki tekom svojega izobraževanja in dela raziskuje človeško telo predvsem z vidika gibanja. Anatomija, biomehanika, fiziologija in podobne znanstvene discipline kineziologu omogočajo vodenje različnih vadbenih programov, trenažnih procesov in nekaterih gibalnih terapij.  

Ker pa človek ni le gibajoče se telo, kineziolog študira in raziskuje človeško naravo tudi skozi oči antropologije, psihologije in sociologije.

Športno društvo KinVital, ki združuje kineziologe v svojem delu združuje več vidikov kineziologije. Prvotno so usposobljeni za načrtovanje in vodenje raznolikih vadbenih in trenažnih procesov za različne skupine ljudi. To so lahko mladostniki, starostniki, športniki in tudi ljudje po poškodbah, ki so potrebni rehabilitacije in dokončne sanacije posledic poškodb.

Poleg izvajanja rehabilitacij, osebnih trenerstev in vodenja nekaterih skupinskih vadb, je njihova naloga tudi ozaveščanje, informiranje in svetovanje za kvalitetno ter vitalno življenje. Od tod tudi njihovo ime: kineziologija + vitalnost = KinVital. Ne glede na to ali delamo s starostnikom ali vrhunskim športnikom, želimo poleg samega treninga s pomočjo našega znanja in izkušnjami ljudem podajati znanje, ideje in uporabne nasvete za življenjski slog, ki na dolgi rok prinaša zdravje in vitalnost.

Več o kineziologih si lahko prebereš TUKAJ


Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.