Kakavovo maslo - must have za poletje

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2


Hladno stiskano kakavovo maslo iz ekološke pridelave lahko uporabljate pri vaših najljubših čokoladnih receptih, za masažo, kot kremo za preprečevanje suhe srbeče kože in za zdravljenje suhih in razpokanih ustnic. Hladno stiskano maslo, narejeno iz kakavovih zrnc je vir vseh kakavovih izdelkov. Uporablja se ne le kot sestavina v vaših najljubših sladicah, temveč tudi v kozmetične namene. Zaradi svojih vlažilnih lastnosti in sposobnosti, da se hitro topi pri telesni temperaturi, je odlično sredstvo proti suhi srbeči koži in suhim razpokanim ustnicam. Kakavovo maslo je odličen vir omega 6 in omega 9 maščobnih kislin, vsebuje pa tudi naravne antioksidante in ostala hranila, ki dvigujejo naše razpoloženje in krepijo naš imunski sistem.

Rahlo dišeče kakavovo maslo je posebej priporočljivo uporabljati poleti, ker odlično vlaži in regenerira kožo, da je po sončenju oziroma izpostavljenosti soncu le-ta negovana, mehka in prožna. Zaradi vsebnosti vitamina E je idealna rešitev za opečeno kožo. Z njim se lahko na namažemo takoj po sončenju ali zvečer po tuširanju.

Kakavovo maslo nima UV faktorja, ima pa veliko vitamina E, ki kožo varuje pred poškodbami sonca in poskrbi za hitrejšo porjavelost. Priporočamo, da kakavovo maslo uporabljate po sončenju in/ali pri sončenju v kombinaciji z kremo z zaščitnim faktorjem. Izogibajte pa se sončenju med 12 in 16 uro!

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek