Špinačna juha

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 500 g sveže špinače
* 3 stroki česna
* ½ lončka kisle smetane
* 500 ml vode
* himalajska sol
* poper
* muškatni orešček
* peteršilj
* olivno olje

OPIS POSTOPKA: Na olivnem olju popražimo nasekljan česen. Česen ne sme porjaveti, zato ga pražimo samo dokler ne zadiši.Špinačo operemo in jo dodamo v lonec s česnom ter jo zalijemo z vodo. Solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. Špinačo kuhamo na zmernem ognju največ 5 minut. Nato dodamo kislo smetano in vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom. Dekoriramo s kislo smetano in sesekljanim peteršiljem. 
 
ČAS PRIPRAVE: 15 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek